середу, 9 жовтня 2019 р.

Пустощі чи кримінальна відповідальність?


9 жовтня працівники центральної бібліотеки для дітей провели правову годину «Пустощі чи кримінальна відповідальність?» для учнів 9-Б класу БЗШ №11 в рамках юридичного лекторію «Підліток і закон».


Фахівці Білоцерківського відділу поліції старший інспектор ювенальної превенції Петро Леонідович Мелашенко та інспектор ювенальної превенції Іван Васильович Музиченко ознайомили читачів з кримінальною відповідальністю, розповіли які наслідки можуть мати звичайні пустощі.
Присутні брали активну участь в обговоренні й вирішували ситуативні завдання.


Протягом заходу дев’ятикласники переглянули кілька серій анімаційного фільму «Ти і поліція», який розповідає про права людини, зокрема – взаємодію з правоохоронцями. Завдяки головному герою мультфільму Вась-Васю та його сестричці Оленці школярі дізналися про те, що таке адміністративне правопорушення, чи легко його вчинити і що робити, якщо така халепа сталася. А ще – як діяти під час адміністративного затримання і що у такому випадку вимагати від поліцейського.


Підлітки також розігрували ситуації з реального життя та оцінювали характер правопорушення і міру покарання, яка може бути присуджена за дане правопорушення.

В кінці заходу користувачі ознайомилися з літературою, яка була представлена на книжковій виставці 
«За буквою закону».

Немає коментарів:

Дописати коментар