понеділок, 28 жовтня 2019 р.

Ювіляр жовтня


 29 жовтня – 70 років від дня народження 
Гергія Почепцова (1949), українського прозаїка


Георгій Георгійович Почепцов - письменник-фантаст, учений, автор понад 20 книг для дітей і більше 40 в області іміджелогії та теорії комунікацій.

Народився 29 жовтня 1949 року в селі Берегове Закарпатської області.

З дитинства у нього присутня тяга до науки та літератури. Тому після школи вступив на факультет кібернетики в Київський університет ім. Т. Г. Шевченка. Освіту він продовжив навчанням в аспірантурі, вибравши спеціальність - структурна, прикладна та математична лінгвістика.

         Доктор філологічних наук першу свою книгу опублікував у 1974 році. Це була дитяча казка "Повітряне ведмежа". З тих пір він написав не один дитячий твір, в основному в жанрі фентезі.

Почепцов Г. Ключ від Міста Чаклунів : казкові повісті / Георгій Почепцов. – К. : КМ-БУКС, 2014. – 352 с.
До книги «Ключ від Міста Чаклунів» увійшли казкові повісті «Ключ від Міста Чаклунів», «Таємниця міста Чарівників», «Місто Королів». Всі історії пов’язані спільною тематикою, однак з різними персонажами. Тому їх можна читати як цикл пригодницьких творів, так і як окремі твори. Автор пропонує здійснити подорож у дивовижну країну,  в якій кожне місто спеціалізується на якийсь одній справі. Відповідно всі його жителі вузько направлені фахівці та майстри своєї справи. Однак виявляється не всі міста населенні добрими мешканцями. Жителі міста Чаклунів вирішили. Що одного міста їм мало, тому вирішили захопити владу у всій країні. Звісно це їм не вдалося. Зазнавши поразки чаклуни вирішили захопити місто Чарівників, а потім місто Королів.
Почепцов Г. Невидимі замки / Георгій Почепцов. – К. : КМ-БУКС, 2016. – 448 с.
Нумо до світу чарівників! І яких тільки див не трапляється з героями книжки! Тут звичайний хлопчик має змогу навчатися на чарівника, а гриб моховик збирає підписи проти вирубування лісу, чарівники замовляють екскурсії на справжні гладіаторські бої, а ще у звичайнісіньких жерстяних бляшанках ви можете придбати мишок-прибиральниць. Фантастичний світ пригод, в який віриш і поринаєш з головою!
Почепцов Г. Снігова принцеса / Георгій Почепцов. – К. : КМ-БУКС, 2017. – 352 с.
Останні новини з Магічного світу. Снігова принцеса нарешті прийняла правильне рішення щодо своєї матері. Дівчинка подорослішала, а отже, здатна за себе постояти. Звісно, у нелегкій боротьбі зі злом їй допоможуть друзі.
Якщо ви вважаєте, що бути принцесою — щастя, то зазирніть до Ачхинії та поспілкуйтеся з принцесою Ачхинькою — вона вам складе докладний звіт про зовнішніх і внутрішніх ворогів. А що там відбувається в Гуртожитку чарівників? О, чарівники-пенсіонери ще доведуть, що здатні боротися з будь-яким ворогом! Коротше кажучи, в Магічному світі клопотів не бракує, однак наші героїні й герої обов’язково з усім упораються, адже добро в казках завжди перемагає зло.

Немає коментарів:

Дописати коментар