вівторок, 29 жовтня 2019 р.

Новинки для малюків




Гербіш Н. Мене звати Марям / Надійка Гербіш. – Харків: Віват, 2017.48 с. : іл.
Мар’ям втратила дім у всіх його сенсах, опинилася в чужій країні, зіткнулася з ворожістю, породженою стереотипами й історіями, зміст яких їй годі збагнути, пережила болісну втрату, однак здобула найкоштовніший дарунок любові й урятованого життя.
Ця книжка про те, що, коли в місто приходить війна, тим, хто зумів вислизнути з-під її полум’яних язиків, залишається небагато: пам’ять, любов і пекуче бажання вберегти найдорожчих. Однак саме з цих трьох складовихможе вирости цілий новий світ — аби знайшлося для них трохи сприйнятливого ґрунту й турботи тих, хто поруч.
Виноградов О. Пригоди маленького мурашки Геші: казки / Олег Виноградов. – К. : Видавець Корбуш, 2011. – 56 с. : іл.
Це видання включає чотири казки, в яких розповідається про маленького мурашку Гешу, його друзів та інших мешканців лісу. Ці казки  придумав вранці на дачі для маленького хлопчика Олег Виноградов - лікар, економіст, поет, композитор і виконавець пісень.
Кузякін К. Біла трішки чорна-пречорна книжка / Кузько Кузякін. – Харків: Віват, 2018.- 64 с.: іл.
Якщо опівночі в чорному-пречорному лісі одна необачна чорна-пречорна вівця зустріне білого-пребілого вовка, годі сподіватися від цієї історії чогось доброго. Тому замість бути мудрою й розумною, ця книжка вийшла чорною-пречорною. Хоч і трішки білою. Розповідає вона цікавинки про природу чорного й білого кольорів, чорних дір, про абсолютно чорне Сонце, походження деяких українських топонімів, чорно-білі види тварин, прислів’я, зорові ілюзії, омоніми та багато іншого. Виняткової чорноти від першої до останньої сторінки книжці додає чорний-пречорний гумор. А особливо невгамовні читачі знайдуть у ній цікаві завдання для самостійного виконання та експериментування з чорним і білим.
Мур-Маллінос Д. Не зловживаємо відеоіграми / Дженніфер Мур-Маллінос. – Харків: Ранок, 2018. – 32 с. : іл.
Компютерні ігри занадто цікаві, щоб ми припинили в них грати. Але існує серйозна небезпека – виникнення залежності за умови зловживання цими іграми. Книга акцентує увагу на специфічних ситуаціях, коли діти мусять приймати рішення. Важливо, щоб рішення було правильним. Саме від цього залежить, наскільки безпечною буде подорож, здоровим спосіб життя, успішним навчання; наскільки добрими будуть взаємовідносини з друзями.
 
Фоззі. Гупало Василь. П’ять з половиною пригод / Фоззі. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2017. - 64 c. : іл.
Усі ми з дитинства навчені вірити, що добро перемагає зло. Для тих, хто з певних причин розчарувався чи засумнівався в цьому постулаті — книжка напівпритчевих оповідок від Фоззі. Тут добро уособлює простий собі чоловік — Гупало Василь. Але простий він до пори до часу. Коли ж настає інша пора, інший час і добру людей починає щось загрожувати, Гупало Василь фізично проявляє метафізичну здатність добра рости, збільшуватись у розмірах і таки перемагати...
Щастя у віконці. – Львів : Апріорі, 2017. – 228 с. : іл.
У книгу ввійшло 50 казок від 42-х авторів, які розказали про щастя. Проілюстрували проек 11 художників.
Соціальний проект «Щастя у віконці» придумала та започаткувала звичайна мама, голова Благодійного фонду «Щастя у віконці» Ірина Астахова. Це збірка казок, які написали матусі й татусі, бабусі й дідусі для своїх діток та внуків.

Немає коментарів:

Дописати коментар