пʼятницю, 4 жовтня 2019 р.

Казковий світ Всеволода Нестайка


4 жовтня в центральній бібліотеці для дітей відбулася літературна п’ятниця, присвячена відомому дитячому письменнику Всеволоду Нестайко.

Третьокласників БЗШ №11 чекала цікава зустріч з творчістю казкаря. Вони поринули у світ пригод письменника, веселі, дотепні, мудрі книги якого вже багато років лідирують серед запитів читачів у бібліотеці.


На початку заходу бібліотекарка Катерина Діденко розповіла присутнім цікаві факти з біографії Всеволода Нестайка та зробила огляд найвідоміших творів автора – трилогії «Тореадори з Васюківки», казок: «У країні сонячних Зайчиків», «Неймовірні пригоди у лісовій школі», повістей: «Одиниця з обманом», «П’ятірка з хвостиком», «Загадка старого клоуна».


Особливу увагу слухачів пані Катерина звернула на повість «Чудеса в Гарбузянах», яка в цьому році відзначає свій 35-річний ювілей з дня першого видання.

Читачі із задоволенням слухали незвичайні та захоплюючі історії про трьох Сашків – хлопців-сусідів: Сашка Цигана, Марусика та Журавля, які під час літніх канікул в рідному селі Гарбузяни не марнували часу, а весело й цікаво проживали кожен день: то розкривали таємницю загадкового чоловіка, який подарував хлопцям жаб’ячу лапку, що здійснює бажання; то викривали злодіяння шахрая-бригадира Бобинця, який задумав вирубати чудовий липовий гай та виселити єдиного мешканця тих місць – діда Кацюбу; то розбиралися з незнайомцями-іноземцями, що приїжджали на мерседесах та вешталися по занедбаних садках…

Хлопчики та дівчатка задавали багато запитань, бо їх дуже зацікавили три різні за змістом та за емоційним наповненням пригодницькі історії. 

Наприкінці заходу користувачі розібрали книжки письменника, які експонувалися на виставці «Казковий світ Всеволода Нестайка».


Немає коментарів:

Дописати коментар