пʼятницю, 27 листопада 2020 р.

Ювілярка листопада

27 листопада – 60 років від дня народження 

 Еліни Заржицької (1960),

 української письменниці, казкарки

             Народилася й мешкає в місті Дніпро. Любов до книги прививали майбутній письменниці бабуся та дідусь. Перші «проби пера» почались ще у шкільному віці, але справжнє визнання прийшло після народження сина, для якого і писала казки Еліна Заржицька .

Пише казки, пригодницькі та історичні повісті для дітей дошкільного, молодшого та середнього шкільного віку.

Авторка більше двох десятків книжок, у тому числі – історій про китеня Тимка, «Три сходинки голодомору» (2009, Дніпро), «Великий Луг над Дніпром. Казки та легенди» (2013, Луцьк), «Легенди про козаків» (2016), «Що ми знаємо про себе? Оповідки про організм людини» (2019) та інших.





Переможець міжрегіонального конкурсу «Письменники-малюкам» (1997), нагороджена особливою відзнакою Журі Третього Всеукраїнського конкурсу сучасної радіоп´єси «Відродимо забутий жанр» (2010). Лауреат Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова» за роман для дітей «Китеня Тимко і Капітан Теревенько» (2011).


 
        За мотивами казок Еліни Заржицької дитячі колективи створили 9 мультфільмів: «Як вуж намагався гадюкою стати», «Хоробре мишеня» (з японськими титрами), «Про маленького метелика» (спільний проект Україна – Словенія), «Про самотнього кабанчика» та електронні комікси «Хоробре мишеня» та «»Про самотнього кабанчика» англійською, французькою та німецькою мовами.



У 2017 році окремі твори Еліни Заржицької увійшли до оновленої шкільної програми з вивчення української літератури за 7 клас.


Казки Еліни Заржицької

https://derevo-kazok.org/kazki-elini-zarzhickoyi/

 

 

 

КНИГА ДНЯ – «Три сходинки голодомору»

 Це повість про життя сільських дітей – Марічки і Петруся, яким у житті випало чимало важких випробовувань. Сходинками життя піднімаються вони до розуміння головних людських цінностей – чуйності, доброти, любові до рідної землі.

Книга є першою спробою описати ті жахливі події очима підлітків. Через призму поглядів головних героїв змальовано сприйняття благородних і ганебних вчинків дорослих односельців.

Немає коментарів:

Дописати коментар