пʼятницю, 20 листопада 2020 р.

День в календарі

Діти – квіти життя. Ми їх любимо, цінуємо і намагаємося виховати правильно.  


Саме у цей день – 20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея прийняла Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року – Конвенцію про права дитини.

 З 1990 року у Всесвітній день дитини відзначається річниця прийняття цих основоположних документів у сфері захисту прав дитини. Як зазначається в документі, кожна дитина має право на освіту, право на здоров’я та належну медичну допомогу, право на ім’я та громадянство. Кожна дитина має право зростати у турботливому родинному середовищі та бути захищеною від жорстокого поводження й насильства.

Часто батьки сталять перед собою низку питань, на які відразу самостійно і не знайдеш відповіді.

Пропонуємо вам підбірку книг про виховання дітей, які ви просто повинні прочитати. Книги дадуть вам відповіді на чимало питань та, можливо, змінять ваш підхід до виховання.

 

Януш Корчак «Як любити дитину»

Кожне слово цієї книги випромінює любов до дітей! Її повинні прочитати всі батьки або ті, хто лише планують ними стати! Головна ідея педагогіки Корчака — повага до дитини, до її думок і бажань, усвідомлення, що всі діти різні, що вони мають право вибору.

Еріка Райшер «Супербатьки. 75 порад успішних стратегій»

Матеріал, заснований на простих, але досить повчальних правилах (всього в книзі таких 75) допоможе створите сімейне життя мрії. Структуровано видання в такій послідовності – спочатку теоретичні дані головних прийомів взаємодії батьків і дітей, далі приклади конкретних ситуацій і в кінці поради щодо застосування вищевикладених правил.

Анна Гресь «Як пригорнути кактус»

Переломний період в житті дітей – час великих змін, з великою кількістю збурень і протестів, інтересом до всього забороненого, прагнення до волелюбності та безстрашності. Книга про те, як можна безболісно навчитися не воювати з тінейджером, пережити важкий підлітковий період і взагалі зрозуміти, що в твориться в голові дитини на підході до дорослого життя.

Горбунова Вікторія «Виховання без травмування або Навіщо дітям дорослі?»

Кожні батьки бажають, щоб їхня дитина вірила в свої можливості, почувалася сильною та впевненою. Але є різні діти, деякі бояться дорослих, залежать від думки батьків, не мотивовані та не вміють розв’язувати самостійно конфлікти. Як з цим впоратись? Вам допоможе психолог, майже з 20-річним досвідом та доктор психологічних наук Вікторія Горбунова. Вона допоможе розвинути адаптацію дитини до нових людей та вимог, що сприяє у спілкуванні з ровесниками та дорослими і покаже, як правильно реагувати на критику.

Бажаємо усім дітям гарного настрою, відмінного навчання та не просто знати й висловлювати свої права, а навчатися вмінню гідно і сумлінно виконувати свої дитячі обов’язки перед батьками, вчителями та старшим поколінням людей і перед самими собою. Нехай дитинство буде безхмарним, а кожен день щасливим!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар