вівторок, 10 листопада 2020 р.

Ювіляр листопада

«Рік Європи в Україні» 

 
10 листопада -  60 років від дня народження 

 Ніла Геймана (1960),  

англійського письменника-фантаста 


Ніл Ґейман — англійський письменник-фантаст, лауреат численних книжкових премій.

Не здобувши вищої освіти, після спроб у журналістиці, поринув у письменницьку діяльність. 1984 року видав біографію групи «Дюран Дюран», а 1988 - гумористичний «Путівник по галактиках». Працював з найвідомішими видавництвами коміксів. 1992 року переїхав до США.

Дебютний роман «Добрі передвісники» написав у співавторстві з Террі Пратчетом (1990). Перший самостійний твір «Небудь-де» (1996).

Серія коміксів The Sandman (1987-1996) стала культовою подією.

Творець романів-фентезі, збірок оповідань та поезії, дитячих книг. Головного героя його «Книги Магії», юного чарівника Тіма Хантера, вважають прототипом Гаррі Поттера.


 
«Кораліна» дивовижна історія при дівчинку Кораліну, яка розсердилась на своїх батьків, та раптом знайшла нових, але напрочуд дивних і моторошних.

Кораліна разом з батьками переїжджає у нову оселю - квартиру у старому будинку, оточеному недоглянутим садом та дивними сусідами всередині. Поверхом вище живе старий працівник цирку, який дресирує мишей, а нижче - дві актриси на пенсії. Обнишпоривши будинок, в якому виявилося 21 вікно та 13 дверей, вона знаходить 14-ті замуровані двері. Одного разу цікавить бере верх. Потрапивши за них, Кораліна виявляє квартиру, ідентичну її, з , «своїми» ж батьками, в яких замість очей - чорні ґудзики... Вони ставляться до неї, на відміну від справжніх, дуже уважно. Та згодом починають відбуватися моторошні події, і лише Кораліна здатна врятувати ситуацію, виявляючи неабияку хоробрість...

 Світ, створений Нілом Гейманом, – дивний, страшний і шалено глибокий. Головна героїня дуже цікавий персонаж, її пригоди зацікавлять кожного. Те, як вона потрапляє в проблеми, і то, як вирішує їх, служить відмінною мораллю. Сюжет тримає в легкому напруженні до кінця книги, але це лише плюс, тому що навіть коли ви подумаєте, що все закінчилося, це виявиться не правдою.

         «На щастя, молоко» – книга-квест, сповнена драйву й неймовірних пригод у різноманітті часу та простору. І зробив автор це суперово! Книга наповнена величезною купою подій, як-то: зустріч з прибулцями, подорожі в часі, спілкування з піратами та індіанцями майя (приємні та не дуже), товаришування зі справжнісіньким професором-динозавром, втеча від вампірів та, звичайно ж, рятування планети. Головний герой - тато двох дітлахів, який на ілюстраціях підозріло схожий на самого Геймана, виходить купити молока і зникає на певний час, а по поверненню, розповідає сину та дочці про свої неймовірні пригоди.

Немає коментарів:

Дописати коментар