четвер, 13 травня 2021 р.

День Європи в Україні. Книга дня


ЦІКАВИНКИ ПРО ЄВРОСОЮЗ

КНИГА ДНЯ

Пропонуємо книжку під назвою «ЄВРОПА-ГРА».

 Вона допоможе юним громадянам України краще знати й розуміти Європейський Союз, його історію та сучасність, цілі та цінності. У ній ви знайдете цікаві завдання та інформацію. Наприкінці кожного розділу є запитання, ігри, кросворди та багато корисного та цікавого. Наприкінці видання – підказки та відповіді до всіх завдань.

Чому важливо познайомитися з Європейським Союзом? Насамперед тому, що юні українці — європейці. Вони мають багато спільного з ровесниками від Лісабону до Варшави, від Гельсінкі до Риму або у будь-якому куточку Європи. Усвідомлення цього дуже важливе. Від цього залежить розвиток відносин України з європейськими країнами  і, значною мірою, майбутнє нашої країни.

Демократія, дотримання прав людини, рівність усіх перед законом — це основи сучасної європейської цивілізації, фундамент Європейського Союзу. Діти та молодь повинні засвоювати ці цінності з малих років, зростаючи відданими їм громадянами. Cаме вони згодом будуть тими, хто визначатиме долю своєї країни, у тому числі стосовно її євроінтеграції та відносин з Європейським Союзом. Тому надзвичайно важливо добре знати ЄС, відчувати його цінності й бути готовими їх відстоювати.

Сподіваємося, що книжка «Європа-гра» стане і розвагою. і засобом пізнання ЄС водночас.

Немає коментарів:

Дописати коментар