четвер, 13 травня 2021 р.

Бібліотека, книжка, я – разом вірні друзі

 13 травня до центральної бібліотеки для дітей завітали першокласники БЗШ №4. Працівники відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів запропонували дітям цікаву мандрівку дитячою книгозбірнею «Бібліотека, книжка, я – разом вірні друзі».

Бібліотекарка Ольга Мельник запросила учнів здійснити екскурсію абонементом. Діти побували в дивовижному місті, де замість вулиць - ряди книжкових стелажів, замість поверхів - книжкові полиці, познайомилися з мешканцями книжкового дому - літературними героями.


       Маленькі читайлики уважно слухали розповідь пані Ольги, з якої дізналися про походження слова «Бібліотека», про правила поводження з книгою, а потім із задоволенням  розглядали яскраві дитячі видання, що експонуються на книжкових виставках «Книжкове королівство», «Від А до Я - читання щодня»,  «Книжкова веснянка», «Скарбниця природи».





 

Зацікавила дітей виставка «О, писанко, - ти диво України», яка гостинно відчинила двері для всіх бажаючих. Малюки довго розглядали та милувалися різнобарв’ям композицій, поробок, малюнків, виконаних читачами бібліотек міста до Великодня.



 
        Велике враження на школяриків справила Кімната Казок дитячої книгозбірні. Малята уважно слухали казкові історії, які розповідали  бібліотекарки  Лариса Олійник та Ірина Вернидуб, а в цей час їх оченята допитливо роздивлялися малюнки на стінах, виконані майстрами петриківського розпису Марфою Тимченко та Іваном Скицюком.




 

Захопила малюків і гра-мандрівка «Казкова Європа». Діти здійснили книжкову подорож країнами Європи,  розкрили таємниці літературних казок, авторами  яких  є казкарі  Європи, жваво відповіли на запитання вікторини «З якої я казки?», взяли участь у казковому лото, поєднуючи персонажа та країну.  



 

Немає коментарів:

Дописати коментар