вівторок, 3 серпня 2021 р.

День в календарі. КНИГИ ДНЯ

 


3 серпня відзначається Всесвітній День кавуна, який започаткували  американці. У США ця солодка і смачна ягода є необхідним атрибутом літніх пікніків.

Батьківщиною кавуна є Південна Африка. Ще в Древньому Єгипті люди знали і обробляли цю рослину. В епоху Середнього царства в 20 столітті до н.е. кавуни часто поміщали в усипальниці фараонів як джерело їжі в їх загробному існуванні. Крім того, кавун зображувався на стінах гробниць та згадувався в давньоєгипетських міфах і в багатьох медичних рецептах стародавніх папірусів. Був він відомий і в Стародавньому Римі, де його їли свіжим або засоленим, а також варили з нього мед.

Солодкий і смачний кавун - одне з найулюбленіших літніх ласощів і в Україні. Хоча він і складається на 90% з води, ця вода має дуже приємний смак і багато-багато корисних властивостей. В кавуні багато вітаміну С та інших вітамінів і мінералів, таких як калій, мідь, вітамін B5 і вітамін А.

КНИГИ ДНЯ


Близнюк В.  Кавун-зелене покотило / Віталій Близнюк . – К. : Преса України, 2020. – 16 с.: іл.

Ця чудова яскрава книжка розповість історію про кавун, який вирішив побачити світ та мандрувати.

Дерр'єн Ж.-К.  Фріжель і Флаффі. Том 1. Таємниця загублених кавунів / Жан-Крістоф Дерр'єн, худ. Фрiжeль. – Дніпро: Наша ідея, 2020. – 48 с.

Подiї вiдбуваються в селищi Ланнiель, а головнi герої цiєї iсторiї: Фрiжeль — учень чарiвника, Флаффi — вiрний пес Фрiжeля, Абель — юний iнженер-конструктор, i Алiса — грабiжниця-новачок. I всi вони прагнуть пригод!

В одного з їхнiх друзiв, продавця кавунiв, велика неприємнiсть: вантаж iз ягодами, який вiн супроводжує, кожної поїздки зникає невiдомо куди. Це непогана можливiсть для вiдважної четвiрки спробувати себе в ролi детективiв та вирушити в лiс, який кишить зомбі…

Немає коментарів:

Дописати коментар