вівторок, 17 серпня 2021 р.

«Ми є. Були. І будем ми! Й Вітчизна наша з нами»

 


Цього року Україні – 30! Для багатовікової історії українського народу це досить короткий термін. Але ці роки довели зрілість української нації в її самостійному державному поступі.

До 30-річчя Незалежності України 17 серпня в ЦДБ проведено День інформації під назвою «Ми є. Були. І будем ми! Й Вітчизна наша з нами».

На абонементі обслуговування користувачів 5-9 класів оформлено книжкову виставку «Це моя Україна, це моя Батьківщина», матеріали якої висвітлюють тривалий шлях, пройдений нашою державою та перспективи розвитку України. Представлена література розкриває історію появи українського національного прапора, минуле та сучасне України, нелегкий процес державотворення, імена та постаті українців, котрі  в різні часи прославили Україну.

 Протягом дня бібліотекарки Інна Кабула та Галина Бондар проводили біля виставки огляди літератури та періодичних видань «Україна у просторі і часі», «Українська історія на друкованих сторінках».

Переглядаючи відеопрезентацію «На шляху до незалежності»   https://www.youtube.com/watch?v=OVfYQvOlMR4

 користувачі ЦДБ  здійснили книжкову подорож у глибину віків історії України та дізналися про подвиги сучасних героїв, які на сході нашої держави знову відстоюють її незалежність.

Почуття патріотизму, національної гордості, любові до Батьківщини у користувачів ЦДБ викликали учасники поетичної сторінки «В  серці кожної дитини живе любов до України».  У виконанні Злати Браницької, Аліни Мельник, Тимофія Хвостика, Анастасії Бочкової, Варвари Фень-Мамедової, Марка Лебедєва звучали поетичні рядки українських письменників та поетів  Олександра Кониського «Молитва за Україну», Дмитра Павличка «Наш прапор», «Пісня», Олени Пчілки «Маленька українка», Володимира Сосюри «Любіть Україну», Олександра Олеся «Пісня».


 Бути українцем – значить пишатися своєю країною. Тільки почуття любові й глибокої гордості за Україну разом із твердою вірою в її світле та величне майбутнє дає кожному українцеві право стверджувати: це моя країна, мій народ, моя Україна!

Немає коментарів:

Дописати коментар