пʼятницю, 6 серпня 2021 р.

Ювілярка серпня

 


9 серпня – 115 років від дня народження 

 Памели Ліндон Треверс (1906-1996), 

англійської письменниці


        Англійська письменниця австралійського походження Памела Ліндон Треверс прожила довге, яскраве і цікаве життя. Вона була різносторонньою особистістю. Захоплювалася музикою, танцями, театральним мистецтвом, поезією, журналістикою, містикою.

Письменниця народилася 1906 року (за іншими даними 1899)  неподалік від Клівленда (Австралія) в заможній родині. Справжнє ім'я - Хелен Ліндон Гофф.

Тяга до творчості проявилася рано. Спочатку дівчина придумувала п'єси для шкільних постановок і казки для братиків і сестричок. Її ранні поеми друкували австралійські видання. Мріючи стати актрисою, в 17 років вона переїхала до Сіднею і влаштувалася в театр, де грала головні ролі в шекспірівських п'єсах. Великих грошей це не приносило, тому одночасно Хелен підробляла журналістикою.

У 1923 році Памела Ліндон Треверс переїхала в Англію, де всерйоз зайнялася письменством. Багато їздила по країні і світу, цікавилася міфологією, давніми віруваннями, окультизмом. Серед її найближчих друзів були знамениті містики, що зробили помітний вплив на світогляд письменниці.

У 1934 році публікація «Мері Поппінс» була першим літературним успіхом Треверс. Історія про літаючу няню народилася миттєво. Успіх книги був грандіозним. Тому через рік вийшов наступний роман серії. Письменниця поверталася до своєї героїні і через 10, і через 20 років. Весь цикл налічує не менше 18 книг, популярних у всіх куточках земної кулі.

 




 

Немає коментарів:

Дописати коментар