четвер, 26 листопада 2015 р.

26 листопада в календарі: це цікаво знати



Всесвітній день інформації


Друзі! 
Інформація — чи не головна цінність у сучасному світі. Всі знають знамениту фразу: «Хто володіє інформацією — той володіє світом». Причому її кількість з кожним днем зростає. Цифрове майбутнє, про яке раніше і подумати не могли (ПК, мобільник, Інтернет, планшет...), стало звичним цифровим сьогоденням. 



26 листопада - Всесвітній день інформації (World Information Day). Його відзначають щороку у багатьох країнах світу, починаючи від 1994 року, з ініціативи Міжнародної академії інформатизації і Всесвітнього інформаційного парламенту. 
Важливо відзначити, що зараз відбувається  лавиноподібне наростання маси різноманітної інформації, яке отримало назву «інформаційного вибуху». Останнім часом психологи заговорили про те, що невміння користуватися інформаційними технологіями та одержуваною інформацією, а вірніше, контролювати її якість і об'єм, призводить до так званого «інформаційного стресу». Він може загрожувати як соціальними наслідками, так і проблемами зі здоров’ям… І про це важливо пам'ятати.



Сьогодні найдоступнішими для населення центрами інформації залишаються бібліотеки, які часто називають "інтелект-центрами". Консультування та аналіз масиву Інтернету – саме це відрізняє бібліотеку від Інтернет-кафе та Інтернет-клубів. Виконуючи ці функції, бібліотека утверджується як інформаційний посередник і навігатор інформаційних ресурсів. 

Тож, дорогі читачі, на сьогодні ми з вами все ще маємо унікальну можливість працювати та отримувати необхідну інформацію в найкращих, навіть в порівнянні зі світовими,
 вітчизняних пошукових системах ― бібліотеках.  
Не упустіть її! Двері бібліотек відкриті для вас!  
Ласкаво просимо до Світу справжнього скарбу людства, 
до світу Книжкових Знань!


Немає коментарів:

Дописати коментар