вівторок, 19 березня 2019 р.

20 березня в календарі: це цікаво знати


20 березня – Всесвітній День Землі
 Земля – наш дім. Великий і затишний. І знайшли тут притулок живі істоти різних видів. Унікальна, мудра і турботлива планета дарує нам життя, і ми повинні бути вдячні їй за це.

Недарма День Землі в нашій країні святкують двічі.

Перший День Землі припадає на весняне рівнодення, яке в 2019 році відбудеться 20 березня. Ця дата була обрана за ініціативою ООН та офіційно затверджена в 1971 році. «Мир у всьому світі!» – ось девіз цьогорічного свята. Цей день  шанується не тільки у нас. Він відомий на всіх материках, у більшості країн, які вважають себе цивілізованими народами. Мир і любов, взаємодопомога і братерська підтримка всім, хто цього потребує, – це те, до чого повинна прагнути кожна людина. Мир і гармонія в душі, взаємна повага з кожним зустрічним – це хіба не чудово? Чи не до цього нам треба прагнути, відводячи загрозу загибелі світу від атомного вибуху в самі далекі далі?


Люди часто порушують баланс, встановлений природою для збереження життя на планеті. Вугілля, газ, нафту та інші приховані в надрах скарби дістають самими варварськими засобами, створюють величезні порожнечі і забруднюють продуктами життєдіяльності навколишнє середовище.

22 квітня відзначається День Землі, який символізує захист планети від нас самих. Подібне свято популярне в усьому світі. В  цей день проводяться суботники, діти і дорослі дбають про сади, алеї і просто лісові масиви. Посадити дерево у цей день – найменше, що може житель нашої планети.



Отже, День Землі ми будемо святкувати в 2019 році двічі. День Землі, який будемо говорити про мир – 20 березня, а ось День Землі та її захисту від нашої діяльності – 22 квітня. І кожен з цих днів по-своєму унікальний.

Хай мир у душі і чистота в світі навколо нас завжди супроводжують існування людства.

Немає коментарів:

Дописати коментар