пʼятницю, 22 березня 2019 р.

22 березня в календарі: це цікаво знати


22 березня - Всесвітній день водних ресурсів


Цей вислів  Антуана де Сент-Екзюпері варто згадати сьогодні 22 березня, коли вся планета відзначає Всесвітній день води. Головне завдання цього дня – нагадати кожному жителю планети про величезну важливість водних ресурсів для підтримання життя на Землі.

Прокинутися, вмити обличчя, заварити чай, полити квіти - буденний ритуал для мільйонів європейців, зокрема - й українців. І водночас – нездійсненна мрія для мільярдів мешканців планети. Тільки один відсоток водних ресурсів планети доступний для використання людиною.



Для вирішення глобальної проблеми нестачі питної води на планеті та збереження водних ресурсів, Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію 47/193 від 22 лютого 1993 року, оголосивши 22 березня Всесвітнім днем водних ресурсів.


Стан водних ресурсів, їх відтворення і якість безумовно залежать від режиму їх використання. Існуюча в Україні система управління водними ресурсами вимагає істотного поліпшення.

Широкого розмаху набуло будівництво на берегах водойм, інтенсивно продовжується їх забруднення стічними водами, тим самим річки та озера втрачають здатність до самоочищення. Все це впливає на якісний стан водних ресурсів.

Ми будуємо міста й села біля води, ми відпочиваємо біля води, ми використовуємо воду у виробництві. Наша економіка побудована на використанні води і продукція, яку ми купуємо або продаємо, так чи інакше складається з води. Повсякденне наше життя побудовано на воді і створено з води.

Тому кожен з нас повинен зробити якусь маленьку добру справу для збереження, охорони та відтворення водних ресурсів. Хтось вчасно закриє кран на кухні чи у ванній кімнаті й тим самим збереже десяток літрів чистої води, інший – викине випиту пляшку води не в річку, а в спеціальний сміттєвий контейнер, а дехто навіть очистить джерело, яке повністю замулене і може просто пересохнути спекотним літом.

А що саме зробити вам, хай підкаже вам серце. 
Не відмовляйтесь від добрих справ, адже все що ви зробите повернеться вам сторицею. Не будьте байдужими, не будьте осторонь.
  
БЕРЕЖІТЬ ВОДУ – ПІКЛУЙТЕСЬСЯ ПРО МАЙБУТНЄ!


Немає коментарів:

Дописати коментар