вівторок, 19 березня 2019 р.

Сила держави – у силі її лідера


З нагоди 380-річчя від дня народження гетьмана Івана Мазепи працівники центральної бібліотеки для дітей підготували для семикласників БЗШ №4 історичний портрет «Сила держави – у силі її лідера».


Методист Тамара Шпак розповіла дітям про життєвий шлях, непересічні людські якості Великого Українця, висвітливши образ найзнаменитішого та найскладнішого суспільно-політичного діяча України. Іван Мазепа мав блискучу освіту, володів вісьмома мовами, був знавцем людської психології.


Учасники заходу познайомилися з Іваном Мазепою як з автором філософських дум і пісень, більше дізнались про гетьмана як адміністратора, господарника, полководця, щедрого мецената, покровителя Православної Церкви.

Читачів зацікавила інформація про боротьбу Мазепи за Незалежність, його прагнення здобути волю і утвердити українську державу.

 Гетьманування Івана Мазепи увійшло в історію як період інтенсивного будівництва в Україні, центром якого стала Києво-Могилянська Академія, що була справжнім модерновим університетом.

Доповнили історичний портрет гетьмана поетичні рядки Володимира Сосюри з поеми «Мазепа».

Із розповіді Тамари Шпак підлітки також дізналися, що гетьман був великим книголюбом, захоплювався поезією і писав чудові вірші.
  
Школярі познайомилися з книжковими виданнями, які розповідають про життя та діяльність Івана Мазепи та відкривають маловідомі факти з його життя.


Немає коментарів:

Дописати коментар