четвер, 21 березня 2019 р.

Година духовності «Поява християнства на території України»


21 березня працівники центральної бібліотеки для дітей провели для шестикласників БЗШ №4 годину духовності «Поява християнства на території України».


Завідувачка відділом обслуговування ЦДБ Інна Кабула розповіла читачам історію прийняття християнства в Київській Русі. З прийняттям нової релігії країна увійшла в сім’ю християнських народів Європи, долучилася до християнської культури та цивілізації.


З розповіді пані Інни присутні дізналися про неоціненний вклад Володимира Великого, як хрестителя Київської Русі, яка за часи його правління досягла небувалого розквіту, що сприяло зміцненню державності, поширенню писемності, створенню визначних пам’яток літератури, живопису, архітектури, мистецтва.


Учасники заходу прослухали коментований огляд літератури виставки-акценту «Православна моя Україна», в якому йшлося про роль і місце церкви в житті українців у різні періоди розвитку суспільства та про майбутнє єдиної помісної церкви в Україні.

  
Захід був спрямований на посилення інформаційно-просвітницької, виховної роботи серед учнівської молоді та спонукав кожного школяра замислитись над вічними істинами.

Немає коментарів:

Дописати коментар