четвер, 7 березня 2019 р.

Давайте знайомитись: Рейнбоу Рауелл - американська письменниця


Любі читачі!
До нашої книгозбірні надійшли нові книжкові видання американської письменниці 
Рейнбоу Рауелл (Rainbow Rowell).


Народилася 24 лютого 1973 року в штаті Небраска, США. При народженні отримала досить незвичайно ім'я, яке до сих пір викликає масу питань. Адже «Rainbow» українською мовою перекладається як веселка. Хоч скільки «катувала» майбутня письменниця свою матір, та відмовилася розкривати причину такого оригінального імені. Припускає це пов'язано з тим, що її мати була хіпі, хоча остання все заперечує.

На життя Рейнбоу таке ім'я практично не вплинуло. Вона поступила в саму звичайну середню школу, де її складно було б назвати «крутим» дівчиськом. Основним захопленням дівчини в той час були комікси, любов до яких їй прищепив сусідський хлопчисько, а також батько, який не дивлячись на роки, просто обожнював цей популярний в США вид літератури. До речі, найцікавіші він зберігав для синів, і Рейнбоу вони не діставалися.

З любов'ю свого життя Рейнбоу познайомилася ще в сьомому класі. Багато років він прикидався її другом, поки вже в коледжі не зізнався у своїх почуттях. Пізніше саме він став її чоловіком, з яким письменниця живе донині в Омасі, Небраска, і ростить двох синів.

Після закінчення коледжу Рейнбоу Рауелл влаштувалася оглядачем і за сумісництвом рекламним копірайтером в місцеву газету «Омаха Ворлд Гералд». Там вона пропрацювала з 1995 по 2012 рік. Але десь у 2008 році паралельно спробувала почати писати свою першу книгу. Довгий час вона була не впевнена в своїх можливостях і особливо не розраховувала на успіх, адже ще з дитячих років їй здавалося, що стати письменником –це така ж мрія як стати чарівником. У ті роки Рейнбоу більше замислювалася коли-небудь стати бібліотекарем, але тим не менше продовжувала працювати над романом. Народження дітей майже на два роки призупинило творчий процес, але не змусило її повністю відмовитися від своєї мрії.

Підсумком цієї роботи стала дебютна книга «Вірність», що отримала відмінні відгуки, а деякі видання навіть включили її в список кращих дебютів 2011 року. Однак справжнє визнання прийшло до письменниці завдяки книгам «Елеонора і Парк» і «Фанатка», що вийшли в 2013 році. Вони потрапили в рейтинги найкращих книг за версією Нью-Йорк Таймс і Амазон. Ці твори отримали масу захоплених відгуків від читачів і критиків, а також принесли письменниці міжнародне визнання. І хоча наступні книги не мали вже такого успіху, але залишалися досить популярними.

Пам'ятаючи свою любов до коміксів, в останні роки Рейнбоу Рауелл вирішила попрацювати і в цьому напрямку. Перша з її графічних книг «Втікачі» вийшла в 2017 році.

Ровелл Р. Фанатка / Рейнбоу Ровелл. – Х. : Віват, 2017. – 432с.
Головна героїня роману "Фанатка" - дівчина Кейт, яка з головою поринула в написання фанфіку популярної серії книжок. Цього року вона вступила до коледжу, щоб вивчати літературну майстерність. На Кейт чекають нові знайомства, випробування, злети, падіння та навіть кохання! Як знайти баланс і не загубитися в цьому вирі життя?
Ровелл Р. Елеанор і Парк / Рейнбоу Ровелл. – Х. : Віват, 2017. – 432с
Роман - володар Премії Майкла Л. Прінтца, краща книжка за версією New York Times, краща книжка для підлітків за версією Indies Choice. Елеанор – нова дівчина в місті та школі. Дивний, незрозумілий одяг, складні стосунки в родині, небажання спілкуватись і подобатись… Парк завжди сидить у кінці шкільного автобуса. Чорна футболка, навушники у вухах, очі звернені в книжку – він абсолютно впевнений, що цього достатньо, аби бути невидимим… Ця книжка – історія пронизливого кохання двох підлітків-аутсайдерів, яка в підсумку стає хронікою подолання життєвих труднощів.

Немає коментарів:

Дописати коментар