четвер, 19 жовтня 2023 р.

Осіння казка

«Осінь... Золота, пишна, багата, щедра господиня. Вона пригощає нас рум’яними яблуками та медовими грушами, гарбузовою кашею й квашеною капустою. Осінь-чарівниця одягає ліс у золоті шати і застеляє землю яскравим кольоровим килимом. І так навкруги гарно, немов у казці. На сонечку все виблискує, мов золото», - такими словами розпочалося народознавче свято «Осіння казка», яке провели працівниці ЦДБ 19 жовтня для першокласників гімназії - початкової школи №4.

Свято почалося музично-поетичною композицією «Осінні мелодії», в якій звучали вірші Марка Вовчка «Іде осінь», Надії Красоткіної «Осінь», Валерія Зінченка «Осінь намалюю», Тамари Коломієць «Вересень», Анатолія Костецького «Жовтень», Анатолія Житкевича «Листопад» про красу, величність та розмаїття осені у виконанні учнів.



 

Із розповіді бібліотекарки Ірини Вернидуб школярики дізналися багато цікавих фактів про цю чудову пору  року, її прикмети, а також про українські традиції, пов'язані з осінньою порою, познайомились з книжками, представленими на виставці «Осіння казка», уважно прослухали казку «Красуня Осінь»



.

Діти відгадували загадки про осінні місяці, про овочі та фрукти, закінчували прислів’я, відповідали на запитання казкової вікторини. Із задоволенням взяли участь в інсценуванні української народної казки «Ріпка» та веселого віршика Олени Пчілки  «Гарбузова родина», залюбки грали в ігри «Корисні – не корисні», «Варимо борщик», «Збери овочі» «Подаруй осені комплімент».






 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар