пʼятниця, 20 жовтня 2023 р.

Читаємо сучасних українських авторів: Андрій Бачинський

 


Андрій Бачинський — український дитячий письменник. Автор романів і повістей для підлітків, які популяризують науку та шкільні дисципліни.

Народився 19 січня 1968 року у місті Калуш на Івано-Франківщині. З 1990 року працює і мешкає у Львові.

З дитинства захоплювався пригодницько-фантастичними романами та конструюванням радіоприладів. Закінчив радіотехнічний факультет університету «Львівська політехніка». Покликання дитячого письменника взяло верх над пристрастю інженера-конструктора та подарувало нам чудового оригінального автора дитячої літератури. Герої його книжок  – сучасні українські діти та підлітки, які увесь час потрапляють у вир неймовірних подій.

2011 року у видавництві «Грані-Т» вийшла повість «Неймовірні пригоди Остапа і Даринки», героїв яких Бачинський фактично списав зі своїх дітей — близнюків Остапа і Даринки. У 2011 році вийшло продовження — «Канікули Остапа і Даринки». В цих історіях описувались пригоди, які умовно пережили двоє дітей-близнят, подорожуючи замками України, в Криму і в Карпатах.


 

У 2014 та 2017 роках у «Видавництві Старого Лева» вийшли дві частини популярної дитячої пригодницької книги «Детективи в Артеку».

«Детективи в Артеку, або команда скарбошукачів»

Герої повісті – тендітна юна скрипалька Оленка та її друзі – Антон, Сашко і Сергій під час відпочинку у таборі на березі Чорного моря  випадково дізнаються про таємницю захованих неподалік коштовностей славнозвісної Міледі, героїні роману про трьох мушкетерів. Уночі друзі таємно вирушають на пошуки скарбу, але потрапляють у вир захоплюючих пригод. Їм доведеться здійснити небезпечну подорож у печеру контрабандистів, а також вступити у справжній двобій з викрадачами музейних цінностей. Хто переможе в одвічному двобої зла і добра – підступність і ненависть, чи щирість і дружба?..

«Детективи з Артеку. Таємниці Кам'яних Могил»

На героїв чекають захоплюючі несподіванки та справжні випробування. Спершу хлопці приїжджають в гості до Оленки — у славне місто Львів, вважаючи, що саме там заховані коштовності Міледі. А незабаром, на літніх канікулах, змушені вирушити до Кам’яних Могил — адже Оленчин тато у небезпеці! Чи зможуть діти знайти скарб, врятувати тата і при цьому зберегти дружбу?

«З Ейнштейном у рюкзаку»

Мандрівка школярів у гори, яка мала би стати чудовим відпочинком, обернулася несподіваною пригодою для трьох однокласників — красеня-футболіста Олега, красуні Солі та тихого і таємно закоханого у Солю Юрка. Як знання законів фізики та вміння застосувати їх на практиці допомогло підліткам у небезпечних для життя умовах — читайте у захопливій пригодницькій повісті автора.

«Ватага веселих волоцюг»

Повість про пригоди трьох друзів, яких називають Ватагою Веселих Волоцюг. Віт, Влад і їхня подружка Васька вирушають у небезпечну вилазку підземеллями Львова, аби на власні очі побачити підземну річку, але навіть собі не уявляють, до яких карколомних наслідків це призведе. Чи зможуть друзі відшукати містичну угоду з дияволом та допомогти таємничому незнайомцю з підземелля? Про це і не тільки читачі довідаються, прочитавши цю захопливу книжку.

 «140 децибелів тиші»

Твір став переможцем премії Дитяча Книжка року ВВС. Головні герої історії – глухонімі діти-сироти, у яких, окрім виживання, є й важливіші справи, такі як пошук любові й довіри.

«Примари Чорної діброви»

Книжка отримала кілька нагород: «Книга року ВВС-2022» та «Підліткова книжка року» у Топ БараБука 2022. Це пригодницька проза для підлітків і про підлітків, які намагаються врятувати ліс і річку свого села від забудовників, що обіцяють збудувати там аквапарк. У виданні висвітлюється екологічна проблема сучасності - вирубування і знищення лісів.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар