пʼятницю, 1 квітня 2016 р.

Конкурс мюнхгаузенів «Абсолютна правда».



Стало посмішок багато.
Сонце бризка з висоти.
Надійшло весняне свято.
Сміхоти.
Григорій Гарченко

1 квітня вважається загальновизнаним святом гумору та веселощів. Жарти цього дня дуже різноманітні й охоплюють широке коло як тих, хто жартує, так і тих, над ким жартують. 

День гумору  щороку святкують і в Центральній бібліотеці для дітей низкою різних заходів із розіграшами та комедійними виступами, які покращують настрій  маленьким читачам. Цього року працівники книгозбірні  влаштували конкурс мюнхгаузенів «Абсолютна правда» для семикласників БЗШ №11.




Ведуча Тамара Шпак розповіла любителям  гумору, звідки прийшов  День сміху, як його святкують у різних країнах та містах, а також презентувала книжкову виставку «Майстри української сміхотерапії, або Читання для реготання». 


 Та найбільш цікавими були змагання юних мюнхгаузенів «Абсолютна правда». Кожен учасник  бібліотечного сміхограю мав можливість прочитати гумореску, розповісти анекдот, оповідку-небилицю, нісенітницю або веселу історію з життя. 

Найяскравішими «брехунами» виявилися Олександра Крива, Ілля Кущенко, Олександра Карабач, Євген Шалієвський. Конкурсна програма здійснювалася вперемішку з цукерковою вікториною на знання книги Рудольфа Еріха Распе «Пригоди барона Мюнхгаузена» та конкурсом карикатур, присвяченому неперевершеному герою – «найправдивішій людині на Землі».



 Веселі вірші подарували юним читачам  члени театральної студії «Пролог» БНВО гімназії №1  Катерина Кшевінська та Віталій Кулинич (керівник Тетяна Яковенко). Діти з задоволенням слухали в їх виконанні гумарески Павла Глазового «Як Кузьму провчила жінка», «Українське сало», Степана Гриценко «Футболісти», Едуарда Успенського «Неуважна няня». 



 А перлини гумору білоцерківського  поета Володимира Дідківського «Щось та буде», «Понти» на базарі», «Напутнє слово», «Талант і квіти», «Погана прикмета», «Хитрий котик» додали  гарного настрою усім присутнім на заході.


Читачі щиро подякували господарям за першоквітневу «сміхотерапію».

Немає коментарів:

Дописати коментар