понеділок, 11 квітня 2016 р.

12 квітня в календарі: це цікаво знати



Міжнародний день ​​польоту людини в космос


12 квітня 1961року здійснилася подія, яку прийнято називати  «перевернула світ». У цей весняний день вперше в історії космічний корабель, що знаходився під управлінням людини, покинув планету. Першим легендарним космонавтом став Юрій Гагарін. Прем'єрна подорож в космос тривала  менше двох годин. За цей час нікому не відомий раніше льотчик встиг облетіти навколо орбіти Землі  і навічно залишитися в пам'яті громадян усього світу.


 День космонавтики - улюблене свято всіх поколінь. Вперше його відсвяткували рівно через рік після підкорення космосу - 12 квітня 1962 року. Увічнити цей день запропонував Герман Титов - льотчик-космонавт, який був  дублером Юрія Гагаріна. Уже в 1968 році свято отримало світове визнання і знайшло приставку «Всесвітній».

В 2011 році, в рік 50 річного ювілею підкорення космічного простору, ООН проголосила свято Міжнародним днем ​​польоту людини в космос. Починаючи з 2001 року святкування проходить не тільки вдень, але і вночі. У знамениту Юр'єву ніч жителі планети охоче беруть участь в наукових дискусіях і розважальних заходах.

Немає коментарів:

Дописати коментар