понеділок, 11 квітня 2016 р.

Для вас, малята!



Любі малята! 
Поспішайте до бібліотеки, на Вас чекають нові книжкові видання, цікаві та захоплюючі, які подарують вам приємне спілкування та гарний настрій.

Бойцун О. Малюк Гільзі та його друзі / Олена Бойцун . – Харків : Фоліо, 2015. – 43 с.
Історії з життя малюка Гільзі та його друзів – це незвичайні фантастичні казки, які дозволять вам по-іншому подивитися на навколишній світ і навчитися багато чого нового. У малюка Гільзі та його друзів безтурботне й щасливе дитинство, дітлахи вже звикають до навчання в школі (крім Мрязки, адже вона ще маленька), їздять до бабусі в гості до іншого міста, обожнюють морозиво із солоних огірків, переживають разом складні життєві ситуації (що робити, коли тебе образили?) і просто радіють життю! Веселий малюк Гільзі, його найкращий друг Мамбік, кмітлива Дугумда, чемпіон світу Зюбарик, непосида Зюзя та інші малюки пізнають світ і знаходять цікаве навколо себе навіть у звичайних речах. Адже коробка з-під запчастин до вертольота може стати чудовим будиночком Мамбіка, а свято можна влаштувати собі й мамі власноруч. Ця добра книжка своїм м’яким гумором обов’язково підніме настрій читачам будь-якого віку – і дітям, і їхнім батькам.

Дерманський С. Маляка – принцеса Драконії / Сашко Дерманський. – Вінниця : Теза, 2015. – 155с.

Як розпізнати і правильно проковтнути принцесу. Саме такому навчають... у драконячій школі. Та Драго і Пиптик, учні - дракончики, вважають, що все те — нудота. Бо де ж вони є, ті принцеси? Нема їх давно. А може, й не було ніколи.
Бо як же ти знатимеш, що перед тобою — справжнісінька принцеса? От і Драго і Пиптик не знали, доки не довелося летіти на її пошуки. 


 Кононенко О. Барабашка та всі інші. Про духів добрих і не дуже / Олексій Кононенко. – К. 6 Либідь, 2013. – 123 с. : іл.
 
Зі сторінок книжки, яка воскрешає забуті сторінки народної міфології, постає загадковий світ одуховленої природи. Казкові сюжети навчають дітей жити в гармонії з довкіллям, поважати старших, цінувати щирість людських стосунків.



Мензатюк З. Катрусини скарби : оповідання для молодшого шкільного віку / Зірка Мензатюк. – Чернівці: Видавничий дом «Букрек», 2015. – 40 с. : іл.
Прямо з обкладинки ви познайомитеся з головною героїнею твору Зірки Мензатюк. «Привіт! Мене звати Катруся, я ще маленька. Я живу у великому місті і мої батьки найкращі в світі. Зараз я розповім тобі, як дивно можуть поводити себе звичайні речі та де шукати справжні скарби».
Катрусини батьки – знані мистецтвознавці, її старша сестра – вже допитлива школярка. Пригоди Катрусі – це сучасні історії про давні народні надбання, які захопливо спримаймаються малятами.

Найдич Н. Музичні казки / Ніна Найдич; худож. Наталія Корнєєва, Олена Тихонюк. – К. : Веселка, 2015. – 103 с. : іл.
До збірки Ніни Найдич – відомого в мистецьких кругах музиканта та викладача, входять три казки: «Казка про маленького страха», «Шварценеггер та «Осіння пісня», «Про кота Василя Тимофійовича та його друга Емілія».
Історії про сучасних дітей у великому місті: безпосередніх і товариських, допитливих і вразливих. Що у міській товчії, серед галасливої всеядності та поверховості допоможе їм вирости гідними людьми, відкритими до чистої краси та добрих почуттів? Авторка дає на це відповідь. Це – МУЗИКА!

Росіцький Р. Киця-мандрівниця зі старого двору / Роман Росіцький. – К. : АВІАЗ, 2015. – 46 с.

Кицька Настя схожа на звичайну дитину: вона не позитивна, й іноді надто цікава, шкодлива, може вередувати, але й допомагає іншим, пізнає світ. Сподіваємося, що пригоди киці-мандрівниці захоплять вас.

 
Рутківський В. Ганнуся. У гості до лісовика : весела пригод. повість / Володимир Рутківський. – Львів : Видавництво Старого Лева, 3015. – 229 с.
Ця повість є продовженням повісті «Ганнуся». Третій «А» подорослішав на рік, про те від того життя його не стало нуднішим. Ще б пак – хіба можна всидіти в наметі посеред лісу, коли невідомі злочинці попереджають, щоб ви поводилися тихо і нікуди не висовували свого цікавого носа? Хіба можна відмовитися від знайомства з русалкою Ган чи отримати подарунок від зайця? А ще – відчути вірне плече друга, переконати у своїй правоті невіруючого Хому Назаровича і, звісно, закохатися по самісінькі вуха у прекрасну однокласницю?

Шаповалов С. Лісовий урок : вірші, загадки / Станіслав Шаповалов; худож. Катерина Іванова. – К. : АВІАЗ, 2015. – 32 с. : іл.
…В лісі все, немов у казці,
Дивина – що крок…
Грає коник на ромашці,
Дзюркотить струмок…
Насолоджуйтесь гарними віршами, загадками та особливо малюнками.

Немає коментарів:

Дописати коментар