пʼятницю, 22 квітня 2016 р.

23 квітня - Всесвітній день книг і авторського права


У квітні 1995 р. Генеральна конференція ЮНЕСКО заснувала Всесвітній день книги і авторського права, який щорічно відзначається з 1996 року. Це данина поваги до книг та авторів. Адже книги – це вікно у світ культурного розмаїття, це міст, що з'єднує різні цивілізації у часі й просторі. 
 Причиною вибору саме цієї дати послужило те, що багато відомих письменників народились або померли 23 квітня. Традиція святкування Дня книжки народилася у Каталонії, в цей день традиційно дарували троянду за кожну куплену книгу. 

Всесвітній день книги святкують у 190 країнах. В цей день купують, дарують та читають книжки.

Напередодні працівники ЦДБ запросили учнів початкової школи БЗШ №11 у чарівну мандрівку країною казок французького письменника Шарля Перро.



Маленькі гості книгозбірні уважно слухали Казкарку (Ларису Олійник), яка розповіла про життя відомого літератора. Цікаво, що писати казки Шарль Перро почав аж у 68 років. Славу авторові приніс збірник
«Казки матусі Гусині».

Діти активно відгадували «Загадки з червоного капелюшка», брали участь у вікторині «Впізнай літературного героя» та розважальних іграх «Перетворення», «Диво-мішечок», «Додай слово», які підготували бібліотекарі за сюжетами відомих казкових історій. 

 Потім малеча переглянула мультфільм «Білосніжка та сім гномів» та лялькову виставу «Кіт у чоботах».

 Поринувши у чарівний казковий світ, маленькі читачі жваво та емоційно обговорювали його персонажів, ділилися своїми враженнями та взяли додому дитячі книжки.

Немає коментарів:

Дописати коментар