середу, 20 квітня 2016 р.

Книжковий Арсенал 2016



20–21 квітня в Києві відбудеться VI Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал»

 «Книжковий Арсенал» – міжнародний літературно-мистецький фестиваль, який відбувається щороку навесні в київському «Мистецькому арсеналі» (вул. Лаврська, 12). Організатори заявляють його «найбільшою подією в Україні, що об’єднує літературу і мистецтво». Фестивальні заходи із широким залученням сучасних митців світового рівня відбуваються на величезній території «Мистецького арсеналу». На десяти «майданчиках» водночас тривають найрізноманітніші презентації, дискусії, читання, лекції, майстер-класи, перформенси тощо.
 
У програмі «Книжкового Арсеналу» вже традиційними є книжкова виставка-ярмарок, спеціальні програми для фахівців, читачів, дітей та їхніх батьків, вечірні та нічні програми з музикою та кіно. Значної популярності за минулі роки набули подіумні інтерв’ю зі знаковими діячами культури, письменниками, критиками. Малеча та батьки можуть долучатися до інноваційних освітніх та науково-популярних проектів, зокрема «Арсеналу ідей».

Участь у фестивалі беруть спеціальні гості з Німеччини, Швейцарії, Чехії, Польщі, Білорусі, Росії та інших країн. Серед партнерів міжнародної програми також є посольства, культурні інститути й центри.

Протягом п’яти днів відбудеться понад 400 презентацій нових книжок, 20 спеціальних проектів та 15 виставок. А програма спрямована, перш за все, на обговорення суспільних проблем.

Немає коментарів:

Дописати коментар