пʼятницю, 1 квітня 2016 р.

Міжнародний день дитячої книги



 Дитячі книги вбирають у себе дивовижний, невичерпний, чарівний світ, який дитина відкриває для себе саме завдяки книжці. Просто треба взяти в руки Книгу
 і ...опинитись в цьому світі...

На жаль, не всі з вас замислювалися над тим, хто ж є творцем старих добрих повчальних оповідань, казок і віршиків, на яких виросло не одне покоління читачів. Саме тому, кожен рік  2 квітня, починаючи з 1967-го року, в день народження данського казкаря Ганса Хрістіана Андерсена  відзначається  Міжнародний день дитячої книги. 
  Свято встановлене з ініціативи Міжнародної ради дитячої книги.

В цей день відбувається й урочиста церемонія нагородження найкращих дитячих письменників та художників премією ім. Г. К. Андерсена. Премія була заснована ще в 1956р. з ініціативи видатної культурної діячки Йєлли Лепман. ЇЇ слова: «Дайте дітям книги, і ви дасте їм крила», - дійсно стали крилатими. Серед нагороджених Почесними дипломами Міжнародної премії ім. Андерсена та внесених до Почесного списку є також і наші співвітчизники Борис Чалий та Всеволод Нестайко.

                    Вітаємо юних книголюбів зі святом!
Бажаємо, щоб  ваші книжкові полиці поповнювалися цікавими книгами, а читання приносило задоволення і приємні враження!

А чи знаєте ви, що книги теж святкують ювілеї? Днем народження книги вважається той рік, у якому вона вийшла з друку, коли читачі вперше змогли взяти до рук новеньке видання та поринути в його захоплюючий і цікавий зміст.

Нещодавно у відділі обслуговування читачів 5-9 класів нашої книгозбірні  відкрилась книжкова виставка 
 «Ювілейна палітра дитячої книги», присвячена цьогорічним творам-ювілярам. Виставка-незвичайна! Тому що зібрані в ній святкові книги! Вона буде оновлюватися протягом року, бо ювілярів дуже багато: від найповажніших – 940 років - Ізборник Святослава (1076), пам'ятка давньоукраїнського перекладного письменства,  695 років"Божественна комедія" (1321) Данте Аліг'єрі до наймолодшої - 5 років з написання "Русалонька із 7-В в тенетах лабіринту" (2011) Марини  Павленко.


Але неважливо, який вік має книга, її зміст з роками не втрачає своєї духовності, і кожна з них заслуговує на вашу увагу.

Віртуальна подорож «Книги-ювіляри 2016 року» детальніше познайомить вас з книгами, які відзначають в цьому році свій день народження.


Завітайте до бібліотеки – книги чекають на вас! Можливо, серед них є ті, які ви читали, але захочите перечитати, або ті, які залишилися поза вашою увагою. У Вас є чудова можливість відкрити для себе захоплюючий  світ літератури!

Немає коментарів:

Дописати коментар