пʼятницю, 16 жовтня 2020 р.

Майбутнім програмістам

 Ознайомитись із принципами та прийомами програмування, здійснити перший крок на шляху до майбутньої професії, в якій можуть знадобитися знання та навички програмування, допоможуть нові книги, що надійшли до фонду книгозбірні.


Rython. Кодування для майбутніх програмістів / пер. з англ.. Н. Гордієнка. – К. : Видавнича група КМ-БУКС, 2019. – 96 с. : іл.

Школярі опанують основи програмування із застосуванням популярної мови Python шляхом занурення у цікавий і захоплюючий світ створення комп’ютерних програм. Основи кодування — від використання простих понять (змінна, умова тощо) до застосування складних концепцій (цикли, підпрограми і т.п.) — подано в зрозумілому форматі. Виклад теоретичної частини супроводжується безліччю ілюстрацій і пояснень того, яким чином і завдяки чому працюють створювані коди. В рамках цих проектів школярі в ігровій і доступній формі на прикладі простих анімацій та ігор навчаться визначати проблеми, генерувати ідеї для пошуку шляхів їх розв’язання й аналізувати та вдосконалювати власноруч розроблені проекти.


Scratch. Кодування для майбутніх програмістів / пер. з англ. Н. Гордієнка. – К. : Видавнича група КМ-БУКС, 2019. – 96 с. : іл.

Ця книга допоможе ознайомитися з основами безкоштовної онлайн-програми і комп'ютерної мови програмування Scratch, розробленої спеціалістами Массачусетського технологічного інституту (США) для дітей віком від 6 років. Мова Scratch широко вивчається і використовується не лише у школах, а й у багатьох університетах світу. За її допомогою можна створювати власні інтерактивні історії, анімації, ігри, музику та твори мистецтва, ділитися своїми роботами з друзями в інтернеті. У простий і дотепний спосіб,  цілком серйозно та професійно, крок за кроком викладаються основи програмування. Чіткі і зрозумілі пояснення супроводжуються ілюстраціями, що дають повне уявлення про те, якого вигляду на кожному кроці створення програми повинен набувати екран і як має виконуватися код. Вивчаючи основи програмування зі Scratch, дитина дізнається про найважливіші концепції програмування та способи розробки алгоритмів, а отримані теоретичні знання одразу зможе використовувати для створення власних програм. У книзі міститься чимало корисних порад і рекомендацій стосовно способів виявлення та усунення помилок у власноруч створеному коді.

Немає коментарів:

Дописати коментар