понеділок, 19 жовтня 2020 р.

Маленьким про великих

 Любі маленькі читачки!

Запрошуємо познайомитися з книгами, які відкриють вам, ким були та чого досягли найвидатніші жінки сучасної історії. Дизайнерки, художниці, шукачки пригод, науковиці. Унікальні та дивовижні жінки, в яких слід учитися та з яких варто брати приклад.

Санчес Вегара М. І.  Коко Шанель /  Марія Ісабель Санчес Веґара; пер. з ісп. М. Пухлій. – К. : КМ-БУКС, 2018. – 28 с. : іл. -  (Серія «Маленьким про великих»).

Дивовижна історія життя геніальної французької модельєрки.  Габріель Бонер, більш відома як Коко Шанель, була гранд-дамою французької моди. Як засновниця моди, вона звільнила жінку від корсетів, вкоротила спідниці, а також надала більш мужнього вигляду багатьом предметам жіночого гардероба. Коко назавжди змінила уявлення про стиль, елегантність та роль жінок у суспільстві.

Санчес Вегара М. І. Одрі Хепберн /  Марія Ісабель Санчес Веґара; пер. з ісп. М. Пухлій. – К. : КМ-БУКС, 2018. – 28 с. : іл. -  ( Серія «Маленьким про великих»).

Одрі Хепберн – не лише легенда кіно, визнаний еталон краси та стилю, а й жінка, що завоювала світ своєю щирістю, скромністю й ніжністю. Ставши міжнародним послом доброї волі ЮНІСЕФ, вона допомагала знедоленим дітям у різних країнах світу. Це праця, за яку весь світ буде вдячний їй довіку.

Санчес Вегара М. І. Марія Кюрі /  Марія Ісабель Санчес Веґара; пер. з ісп. М. Пухлій. – К. : КМ-БУКС, 2018. – 28 с. : іл. -  (Серія «Маленьким про великих»).

Дивовижне життя легендарної науковиці Марія Кюрі. Кюрі зробила величезний внесок у розвиток фізики, хімії, медицини. Вам  буде цікаво дізнатися, як зростала Марія та завдяки яким якостям робила дивовижні прориви в науці.

Санчес Вегара М. І. Фріда Кало /  Марія Ісабель Санчес Веґара; пер. з ісп. М. Пухлій. – К. : КМ-БУКС, 2018. – 28 с. : іл. -  (Серія «Маленьким про великих»).

Фріда Кало. Мексиканська художниця, знана своїми автопортретами, а ще — сміливістю та яскравими кольорами. Творчість цієї жінки захоплює, її картини продаються на аукціонах за шалені суми, їх зберігають у приватних колекціях, виставляють у національних музеях і галереях різних країн світу.

Немає коментарів:

Дописати коментар