вівторок, 6 жовтня 2020 р.

Суперові факти для дітей - малих і великих

 Пропонуємо неймовірно цікаву та пізнавальну серію книг «Суперові факти для дітей - малих і великих», в яку входять томики присвячені певним наукам і дають в цікавій та доступній для розуміння дітьми формі базові знання.


Крута математика  / Кейті Г’юветт, Трейсі Янґ; пер. з англ. Ганна Лелів. – К. : Моя книжкова полиця, 2019. – 112 с. : іл.

Одна назва може здивувати юних читачів (бо хіба ж така нудна шкільна дисципліна може бути крутою?) і зацікавити їх подальшим дослідженням основ математичної науки. Що представляє собою вищезазначений посібник? Дане видання створене для того, щоб зробити складне простим, незрозуміле зрозумілим, а нудне досить-таки цікавим. На сторінках «Крутої математики» учні знайдуть не нудні правила, а доступні пояснення і маленькі секрети стосовно того, як з легкістю множити не лише будь-які числа від одного до десяти, а й великі числа, як швидко засвоїти теореми, як подружитися з іксами та ігреками тощо. Стен Ґоддер казав, що суть математики полягає не в тому, щоб ускладнити просте, а в тому, щоб спростити складне. Книга є яскравим підтвердженням цього.

Крута фізика / Сара Гаттон; пер. з англ. Ганна Лелів. – К. : Моя книжкова полиця, 2019. – 112 с. : іл.

Фізика вивчає Всесвіт — від найбільших галактик до найменших субатомних частинок. «Крута фізика» - це справжня енциклопедія, у якій гармонійно поєднуються наукові факти, легка подача та гарні малюнки, із якими процес навчання стає ще легшим. Із книги ви дізнаєтесь про таке: історія фізики, славнозвісний вислів «Еврика», про відомих фізиків, про магнітне поле, про електричний струм, про магніти, про стани матерії… На сторінках цієї книжки є цікаві сучасні практичні експерименти: як самотужки складати електричне коло, викликати торнадо у пляшці й вимірювати швидкість світла за допомогою зефірок-маршмелоу!


Крута архітектура / Саймон Армстронг; пер. з англ. Ганна Лелів. – К. : Моя книжкова полиця, 2018. – 112 с. : іл.


Ця книга - чарівний ключ до брами дивовижного замку під назвою «Архітектура». Вона розкаже про неймовірні архітектурні подвиги, геніальні винаходи та дивовижні досягнення. Познайомить читача із найвідомішими будівлями світу. Книга розкаже про основні стилі архітектури та продемонструє їхній взаємовплив. А тих, хто бажає в майбутньому глибше пізнати цю царину - навчить креслити як справжній архітектор.

Немає коментарів:

Дописати коментар