середу, 7 жовтня 2020 р.

На допомогу шкільній програмі

 


Венблад М. Ось як працює тіло людини всередині та зовні / Матс Венблад ; пер. зі швед. Світлани Орлової. – Х. : Віват, 2019. – 96 с. : іл.

Тіло людини — надскладна конструкція. Щоб зрозуміти, як воно працює зсередини та зовні, треба збудувати його, поринувши у фантастичний світ клітин та органів. Лише так можна знайти відповіді на безліч запитань… Як рухається тіло людини? Як працює мозок і де «зберігається» пам’ять? Чому кровоносні судини сині, хоча кров червона? Чому люди мають різний колір шкіри? Як діють клітки-убивці? Коли ми чхаємо і чому в нас закладає вуха? Що таке ДНК? Як ми дізналися про тіло так багато? Що чекає на нас у майбутньому?..


Вілліс К. Ботанікум / Кесі Вілліс; пер. з англ. Анастасії Богоніс. – Л. : Видавництво Старого Лева, 2019. – 112с.: іл.

Ласкаво просимо до «Ботанікуму»! Цей музей відкритий цілодобово. Він став притулком для надзвичайної колекції рослин: від крихітних водоростей до неймовірних рослин-хижаків. Тут також є гриби та лишайники дивовижних кольорів. Дізнайтеся про те, як еволюціонували рослини та як пристосувалися для того, щоб вижити. Аби дослідити царство рослин у всій його красі, заходьте сюди.


Вільямс Р. Атлас тварин / Рейчел Вільямс, Емілі Гокінс : пер. з англ. Андрій Дроздап. – К. : Книголав, 2018. – 88с. : іл.

«Атлас тварин» – унікальне видання про мешканців нашої планети з авторськими ілюстраціями, що містить безліч пізнавальної інформації.. Ця книга присвячена неймовірній здатності тварин виживати в дикій природі. Разом із нею маленький читач відвідає кожен континент, дізнавшись безліч цікавих фактів про риб, птахів, ссавців, комах та про середовища  їхнього існування. Український зоосвіт у виданні представлятиме річковий бобер. Яскраві, докладні ілюстрації допоможуть запам'ятати й краще засвоїти матеріал книжки. Структура «Атласу тварин» побудована так, щоб у дитини склалася максимально повне уявлення про описаного героя: ареал її поширення, особливості будови, розвитку й поведінки. Гіпопотами і великі панди, колібрі та качкодзьоби, сардини й тупики – всі вони та ще багато інших тварин зустрінуться на дивовижних сторінках атласу.


Вуд А. Знайди помилки: давня історія / Аманда Вуд, Майк Джоллі ; пер. з англ. Мар’яни Чорновіл. – К. : Книго лав, 2018. – 48 с. : іл.

Книжка для юних детективів, які захоплюються історією, полюбляють подорожувати у часі й розгадувати таємниці. Історія – одна з найважливіших наук. Книга пропонує маленькому читачеві перевірити свою увагу та обізнаність, відшукуючи помилки на яскравих малюнках про життя у давнину: від кам'яної доби до піратства, від єгипетських фараонів до середньовічних лицарів. На кожній ілюстрації є 20?речей,? яких? не ?могло? бути? в? тій ?чи ?іншій ?епосі.? Правитель ?майя ?з? наручним? годинником, ?римський? воїн ?у ?джинсах,? грецька? ваза? в? Давньому ?Китаї…? Очевидні помилки, але далеко не всі вони будуть такими легкими. Якщо під час детективного розслідування виникнуть труднощі, треба лише перегорнути сторінку і дізнатися правильні відповіді.


Перельман Я. Жива математика / Яків Перельман ; пер. з рос. В. Тадеєва. – Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2019. – 240 с. : іл.

 Складаючись з великої кількості різнорідних головоломок, цікавих оповідок та практичних порад, що мають математичну основу, книга відкриває завісу до деяких універсальних методів міркувань, характерних для математики як науки. Для читання книги не передбачається жодної спеціальної підготовки. Розв’язання багатьох головоломок під силу кмітливим учням навіть початкової школи, хоча над деякими з них може замислитися і знаний науковець. Книга розрахована на усіх, хто полюбляє інтелектуальні розваги у години дозвілля. Особливо буде корисною для учнів, які дбають про розвиток своєї математичної кмітливості та розширення запасу математичних знань.


Перельман Я. Захоплююча алгебра / Яків Перельман ; пер. з рос. В. Тадеєва. – Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2019. – 336 с. : іл.

«Захоплююча алгебра» Я. І. Перельмана — одна з найзахопливіших книжок про алгебру. У ній ця наука ніби відокремлюється від класної дошки, з якою вона тісно «зрослася» у свідомості більшості читачів, і переноситься у вільний простір, де знаходить найрізноманітніші застосування. Основне своє завдання автор вбачає у тому, аби прищепити читачеві інтерес до занять алгеброю та викликати у нього бажання самостійно усунути прогалини своєї математичної підготовки. Прочитавши книгу, читач знатиме незмірно більше про основні ідеї алгебри та про її застосування, ніж про це можна довідатися з десятків «шкільних» підручників та посібників.


Перельман Я. Фізика на кожному кроці / Яків Перельман ; пер. з рос. В. Тадеєва. – Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2018. – 360 с. : іл.

У книзі міститься велика кількість захопливих розповідей про різноманітні фізичні явища, а також описуються найпростіші досліди, які читач може виконати власноруч із використанням підручних засобів. Підвищенню інтересу до предмета сприятиме притаманна автору неповторна белетристична форма розповідей, багатий ілюстративний матеріал, а також екскурси в історію наукових відкриттів, що супроводжуються цитуванням класиків науки, учасників та свідків видатних експериментів. Книга буде корисною не тільки «для юних фізиків», як коротко характе-ризував її призначення сам автор, а й для всіх, хто з допитливістю ставиться до природних явищ...


Стенб’юрі С. 501 факт, який треба знати з…географії / Сара Стенб’юрі ; пер. з англ. Ксенислави Крапки. – Л. : Видавництво Старого Лева, 2020. – 265 с. : іл.

У цій книжці, геть не схожій на шкільний підручник, ви знайдете 501 важливий факт про Землю. Зокрема, цікаву інформацію про материки, океани й атмосферу та результати досліджень незвичних природних явищ і екокатастроф. Книжка зацікавить усіх, хто любить пізнавати світ.


Торджман Н. Дивовижні птахи / Наталі Торджман ; пер. з фран. Олени Ларікової. – Х. : Віват, 2019. – 80 с. : іл.

Як упізнати птаха? Чому він співає? Яке насіння полюбляє щиглик? Хто з птахів визнаний майстер занурення? Як рибалочка зачаровує свою обраницю? Із яких матеріалів ластівка будує гніздо? Де краще повісити шпаківню? Яких пташенят годують і мамуся, і татусь? Вивідати всі пташині таємниці тобі допоможе ця книжка з яскравими реалістичними малюнками, які виконали професійний орнітолог і художник, і докладною оповіддю, що містить багато цікавої, ба навіть дивовижної інформації.

Немає коментарів:

Дописати коментар