вівторок, 20 жовтня 2020 р.

Нові книжки для малюків

 


Вільямс М. Вельветовий Кролик, або Як оживають іграшки / Марджері Вільямс ; пер. з англ. Мії Марченко. – К. : Час майстрів, 2016. – 32 с. : іл.

Книжка розповідає про те, як простенький вельветовий кролик став улюбленою іграшкою хлопчика, який не розлучався з ним ані вдень, ані вночі і не проміняв би його ні на які набагато цікавіші і красивіші іграшки. Кролик відчував себе таким потрібним і від цього неймовірно щасливим. Єдине, що трохи засмучувало, це його «несправжність». Та щастя було зруйноване хворобою хлопчика. Малюк, звичайно, видужав, але лікар наказав позбутися усіх речей, що оточували хворого. Тому кролику довелось «загубитися». І він заплакав справжніми сльозами, але не від того, що його можуть спалити, а від розлуки з хлопчиком. Врешті-решт, іграшку врятувала фея, яка віднесла кролика в ліс і здійснила його мрію стати справжнім. Ця дитяча казка має неабияку глибину, навчає тим істинам, які роблять людину справжньою, здатною любити, прощати і бути потрібною.

Крижанівський Р. Привид з минулого / Роман Крижанівський. – Гайсин : Видавець ФОП Крижанівський Р. П., 2018. – 48 с. : іл. – (Серія «Орден Лицарів»).

Привиди, загадки, карколомні пригоди «Ордену Лицарів»... Шестеро кроликів-героїв та їхні духи-охоронці раз-за-разом рятують світ. Узп, Намхерн, Вась, Ла-Крун, Рекстоун та Савамура. Запам'ятайте ці імена, адже невдовзі вони увійдуть в історію.

Лущевська О. Синя парасоля / Оксана Лущевська. – Чернівці : Чорні вівці, 2016. – 36 с. : іл.

Дощ буває такий різний! Тільки уявіть… То на човні припливає Сірий Король, то на долоню сідає бедрик, щоби перечекати зливу. На велику в дощ не їдеш – летиш! І парасоля, яку ти несеш татові, береже його від усіх дощів на світі. До збірки ввійшло п’ять дивовижних оповідань про дощові несподіванки і сонячну радість, про щиру любов і тихий сум, про безмежну уяву і заповітні мрії.

Мамчись О. Іванна і ванна / Олеся Мамчич. – Х. : Ранок, 2019. – 96 с.

У світі трапляється чимало дивовиж. Ванна, наприклад, може захотіти погратися в піжмурки, у драконів народиться принцеса, а мишеня уявить себе котом і справді перетвориться на представника родини котячих. У час неймовірних змін і винаходів може з’явитися прилад для зменшення всього на світі, відремонтована дорога стане телепортом, вхідні двері будуть винятково вхідними… Веселі, іронічні, часом абсурдні й парадоксальні оповідання змусять вас реготати, ніяковіти або навіть… Утім, дізнайтеся самі.

Мозер Е. Мануель і Діді. Друга велика книга маленьких мишачих пригод. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. – 184 с. : іл.

Діді та Мануель — два веселих і вірних друга. Вони не люблять нудьгувати та сидіти на місці, тому цілий рік знаходять нові цікаві забавки, знайомляться зі світом та знаходять друзів. Книга розповість вам, якими корисними можуть бути книжки, як удосконалити старе крісло, що зробити з горіховою шкаралупою та качаном кукурудзи, як бути з черв'яком, який оселився в яблуці, та багато іншого! Це двадцять чотири коротенькі оповідання, а в кожному з них — невеликі відкриття або подорожі, які не залишать байдужими маленьких читачів!

Нордквіст С. Як дідусь шукав капелюха / Свен Нордквіст : пер. зі шв. Галини Кирпи. – Тернопіль : Богдан, 2018. – 24 с.: іл.

Дідусь мав капелюха, якого ніколи не знімав із голови. Хіба що як лягав спати. Тоді він вішав його на настільну лампу біля свого ліжка. То було останнє, що він робив щовечора перед сном. І перше, що він робив кожного ранку, то це вдягав капелюха. Одного ранку дідусь прокинувся й побачив, що капелюх зник. Спершу він просто здивувався, потім  рушив його шукати. Дорогою дідусь знаходить предмети, які здаються йому знайомими…

Немає коментарів:

Дописати коментар