четвер, 25 лютого 2021 р.

КНИГА ДНЯ

 


Лариса Петрівна Косач-Квітка, велика українська поетеса і драматург, відома світові під іменем Лесі Українки - одна з найвизначніших постатей в історії національної культури. Вона належить до того неширокого кола геніальних особистостей, що своїм талантом і звитяжною працею підносять і звеличують дух народу, відкривають йому ширші горизонти буття, дають поштовх до повноцінного самовідчуття і розвитку.

     КНИГА ДНЯ

   Леся Українка. Сюжети з життя в ілюстраціях і документах : фотокнига / упоряд. Н. Чіп, І. Веремєєва. – К. : Спалах, 2001. – 168 с.

 


      Фотокнига «Леся Українка. Сюжети з життя» - це цікава розповідь про всесвітньо відому українську поетесу, її життя, коло її близьких та друзів, середовище, що живило і надихало її талант.

     В книгу увійшли розповіді Лесиної сестри Ольги Косач-Кривинюк з її ґрунтовного нью-йоркського видання «Леся Українка. Хронологія життя і творчості», листування молодшої сестри Ізидори Косач-Борисової з науковцями київського Музею Лесі Українки.

     Спогади близьких дозволяють читачеві максимально наблизитись до Постаті геніальної поетки, поринути в часі у світ її дум і мрій…

     Книга, побудована на оригінальних документах та фотознімках з фондів Музею, становить інтерес для науковців, викладачів української літератури, студентів гуманітарних вузів, учнів, широкого кола читачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар