середу, 10 лютого 2021 р.

Ювіляр лютого

10 лютого – 55 років від дня народження 

 Сергія Пантюка (1966),

 українського письменника, члена Національної спілки журналістів України та Національної спілки письменників України

           Сергій Пантюк народився в селі Сокілець Хмельницької області.

З самого дитинства Сергійко був «неслухняником», цікавився динозаврами і любив вигадувати чудернацькі та пригодницькі історії. Мабуть, тому і пішов після школи на філологічний факультет Кам’янець – Подільського педагогічного інституту, щоб стати письменником. Став. Не тільки письменником, а  ще й журналістом і видавцем.

Дитячою творчістю захопився десь у 2007 році, коли почав підростати син Яромир.  Його перша дитяча книжка вийшла під назвою «Неслухняники».  Після того дитяча література стала частиною творчості письменника.

Миттєво здобули популярність серед дитячої аудиторії науково-фантастична повість «Вінчі й Едісон», повість-казка  «Тимко та гилготунчик Шкода»  та «Книга маленького грибника».


        

          Літературне надбання Пантюка складається з 18 поетичних збірок, 2 романів, 2 дитячих повістей, збірки новел та багатьох публікацій у закордонних та вітчизняних періодичних виданнях. Його тексти перекладались щонайменш п'ятнадцятьма світовими мовами. Він є  засновником поетичного фестивалю «Під знаком Водолія», нині відомого, як «Сліва-фест».

Лауреат міжнародного літературного конкурсу «Гранослов», Всеукраїнського мистецького фестивалю «Лір». Дипломант Всеукраїнського конкурсу малої прози «Що записано в книгу життя».

 Щиро вітаємо Сергія Дмитровича 
з ювілейним Днем народження!

Бажаємо, щоб натхнення завжди було поруч, щоб у голові створювалися чудові мотиви і сюжети, щоб діяльність приносила успіх і задоволення.

Нехай живеться щасливо та гарно, хай працюється весело і легко.

Чекаємо нових дитячих книжок.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар