понеділок, 8 лютого 2021 р.

Юним математикам

«Математику тільки тому вчити треба,

що вона розум  до ладу приводить». (М. Ломоносов)

Математичні методи активно застосовуються в багатьох природничих дисциплінах, таких як фізика, хімія і навіть біологія.

Математика всюди. Саме завдяки глибокому розумінню всіх видів математики – від геометрії до тригонометрії, від математичного аналізу до теорії  ймовірності – людина ступила на Місяць, послала роботів на Марс і працює з найсучаснішими технологіями на Землі. А найважливіше, що саме завдяки математиці – а також процесам опрацювання й аналізу даних – мозок допомагає дістатися від пункту А до пункту Б.

Поринути у захопливий світ математики вам допоможуть книги які є у нашій книгозбірні.

Новий довідник: Математика.Фізика / Галина Дяченко, Оксана Свечнікова. – К. : ТОВ «Казка», 2012. – 880с.

«Новий довідник» подає інформацію з математики та фізики. Стислий, зрозумілий текст, наочні приклади, схеми, таблиці та малюнки допоможуть грунтовно й швидко опанувати поданий матеріал.

Перельман Я. Жива математика / Яків Перельман ; пер. з рос.
В. Тадеєва. – Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2019. – 240 с. : іл.

Складаючись з великої кількості різнорідних головоломок, цікавих оповідок та практичних порад, що мають математичну основу, книга відкриває завісу до деяких універсальних методів міркувань, характерних для математики як науки. Розв’язання багатьох головоломок під силу кмітливим учням навіть початкової школи, хоча над деякими з них може замислитися і знаний науковець. Книга буде корисною для учнів, які дбають про розвиток своєї математичної кмітливості та розширення запасу математичних знань.

Перельман Я. Захоплююча алгебра / Яків Перельман ; пер. з рос. В. Тадеєва. – Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2019. – 336 с. : іл.

Одна з найзахопливіших книжок про алгебру. Основне своє завдання автор вбачає у тому, аби прищепити читачеві інтерес до занять алгеброю та викликати у нього бажання самостійно усунути прогалини своєї математичної підготовки. Прочитавши книгу, читач знатиме незмірно більше про основні ідеї алгебри та про її застосування, ніж про це можна довідатися з десятків «шкільних» підручників та посібників. 

Крута математика    / Кейті Г’юветт, Трейсі Янґ; пер. з англ. Ганна Лелів. – К. : Моя книжкова полиця, 2019. – 112 с. : іл.

Дане видання створене для того, щоб зробити складне простим, незрозуміле зрозумілим, а нудне досить-таки цікавим. На сторінках «Крутої математики» учні знайдуть не нудні правила, а доступні пояснення і маленькі секрети стосовно того, як з легкістю множити не лише будь-які числа від одного до десяти, а й великі числа, як швидко засвоїти теореми, як подружитися з іксами та ігреками тощо.

Стюарт К. Квест STEM. Математика. Чудові числа і круті розрахунки / Колін Стюарт. – Х. : Талант, 2020. – 80 с. : іл.

Захоплива енциклопедія познайомить юних дослідників з історією технологій, що змінили життя людства: від кам’яного клина до космічних ноу-хау. Вчені команди STEM відкриють читачам «магію» винаходів і запропонують неймовірні експерименти. Як збудувати блокатор радіохвиль, виростити корисні бактерії, зробити справжню батарейку, сконструювати руку робота, вирощувати рослини у космосі? Про все це і багато іншого дізнавайся зі сторінок цієї книги.

Тренажер. Математика. Таблиця множення. – Х.: АССА, 2019. – 50с. : іл.

Цей тренажер — можливість вивчити таблицю множення за допомогою лайфхаків, захопливих завдань, мнемонічних правил, таблиці Піфагора та сканвордів. Тренажер дає основу для швидкого запам'ятовування матеріалу, містить наліпки, лабіринти, малюнки.

Гонік Л. Матан / Ларрі Гонік. – К. : Рідна мова, 2020. – 240 с., іл. –  (Наука в коміксах).

Математичний аналіз — потужний інструмент, який широко застосовують у фізиці, інформатиці, інженерії, техніці, економіці, бізнесі, фінансах, медицині, біології, демографії, статистиці та інших галузях — усюди, де використовують математичні моделі. Його ідеї розвивали багато поколінь математиків, а біля витоків стояли Ньютон і Лейбніц. На сторінках цієї книжки знаменитий автор науково-популярних коміксів Ларрі Ґонік віртуозно порозкладає для вас по поличках основи матаналізу й освітить ліхтариком навіть найтемніші їхні куточки.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар