пʼятницю, 19 лютого 2021 р.

Майдан заплакав по дитячому пронизливо…

 20 лютого Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні. Події, які відбулися 18-20 лютого 2014 року, закарбувалися в новітній історії України як річниця розстрілів на Майдані.

 До цієї трагічної дати працівники центральної бібліотеки для дітей провели годину-реквієм «Майдан заплакав по дитячому пронизливо…» для читачів – учнів 7-А класу БЗШ №4.

 Бібліотекарка Тамара Шпак розповіла про мужніх співвітчизників, які віддали життя за свободу й незалежність України, за право народу стати рівноправним членом європейської спільноти та відзначила, що героями Небесної Сотні пишається весь український народ, бо в їхніх серцях палав невгасимий вогонь любові до рідного краю та велика віра в краще майбутнє.

 Під час заходу демонструвалися відеоматеріали «Євромайдан. Революція Гідності. Небесна Сотня», «Силовий розгін Євромайдану».

 Присутні перенеслись спогадами у той трагічний для країни час та хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, а також всіх тих, хто віддав своє життя за Україну на Сході.

 Тужливо і скорботно лунав жалобний гімн Майдану «Гей, пливе кача...».

 Наприкінці заходу бібліотекарка Ірина Вернидуб познайомила дітей з книгами: «Небесна сотня», «Майдан від першої особи», «Євромайдан: Хроніка в новелах», які дуже зацікавили учасників заходу.

Немає коментарів:

Дописати коментар