пʼятницю, 10 вересня 2021 р.

День в календарі. КНИГА ДНЯ

 11 вересня - День фізичної культури і спорту України

         Традиційне святкування Дня фізичної культури і спорту в Україні припадає на другу суботу вересня (Указ президента від 29 червня 1994 року № 340/94).

З кінця XIX століття в Україні почали поширюватися європейські види спорту. Всій Європі було відоме ім’я українського борця греко-римського стилю Івана Піддубного.

Багато перемог здобули українські спортсмени, виступаючи в різних видах спорту. Легендами українського спорту є стрибун Сергій Бубка (35 світових рекордів), футболісти Олег Блохін та Ігор Бєланов, відзначені «золотим м’ячем» як найкращі футболісти Європи.

Визнана в світі і українська школа художньої гімнастики. Зірками цього виду спорту свого часу були Ірина Дерюгіна та Лариса Латиніна, яка завоювала 18 олімпійських медалей (9 золотих, 5 срібних та 4 бронзові) - це найбільше досягнення в історії олімпіад. Всього українськими спортсменами було завойовано більше чотирьохсот олімпійських медалей.

Сьогодні на спортивному небосхилі України сяють нові зірки. Боксерів Володимира та Віталія Кличків, плавчиху Яну Клочкову, гімнастику Ганну Безсонову, легкоатлетку Жанну Пінтусевич, тенісиста Андрія Медведєва, футболіста Андрія Шевченка та багатьох інших знають далеко за межами України.

КНИГА ДНЯ

Федеріко Маріані  «Атлас спорту для дітей»

     І спортсмени, і вболівальники, і глядачі — це учасники всіх спортивних подій: чудових злетів, карколомних падінь і встановлення неймовірних рекордів. Станьте на короткий час глядачами спортивних ігор: від футболу й регбі до легкої атлетики та «Формули-1». На сторінках цієї книжки ви довідаєтеся про історію народження 14 видів спорту, познайомитеся з правилами гри у них і дізнаєтеся про видатних гравців усіх часів.

Книжка призначена для дітей і дорослих, для спортсменів і вболівальників, для спраглих до знань і до спортивних видань.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар