вівторок, 21 вересня 2021 р.

Ювіляр вересня

 


21 вересня - 155 років від дня народження

 Герберта Веллса (1866—1946), 

 англійського письменника-фантаста


          Герберт Джордж Веллс — англійський письменник, найбільш відомий як письменник-фантаст, хоча має значний доробок праць історичних, на політичну тематику, публіцистики та настільних ігор. Один із засновників ранньої наукової фантастики, поряд з Жулем Верном. На рахунку письменника 40 романів, 3 дитячих твори і більше 30 брошур і оповідань.

Першою роботою письменника став опублікований в 1895 році роман «Машина часу». Головний герой - безіменний вчений, який вирішив за допомогою свого технічного винаходу подолати час. Але, відправившись в 802701 рік, герой дізнається, що людина істотно видозмінилася. При цьому еволюція не зробила крок вперед, як цього можна було очікувати. Навпаки - людина втратила нормальні інтелектуальні здібності і знову повернулась до практично первісного способу життя.

Інші не менш цікаві твори Герберта Уеллса - «Острів доктора Моро (розповідає про експеримент по пересадці людських органів тваринам), «Невидимець» (автор фантазує на тему атрибутів невидимості), «Війна світів» (в основі сюжетної лінії напад інопланетян на Землю ). Особливий інтерес світової громадськості привернула робота «Перші люди на Місяці», в якій письменник розповідає про можливості людини відвідувати супутник Землі.

Вже з перших сторінок книги Герберта Уеллса занурюють в зовсім інший світ і не відпускають до самого кінця, а його талант в області прогнозування наукових відкриттів викликає захоплення.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар