вівторок, 13 грудня 2022 р.

Новинки-цікавинки "Для вас, чомучки"

 

Дмитро Турбаніст «Світ навколо нас. Гігантська техніка»

Важко повірити в те, що людина змогла створити екскаватор завдовжки як два футбольних поля, транспортер заввишки із чотириповерховий будинок і літак, здатний взяти на борт понад півтори тисячі вагонів. Однак ця гігантська техніка дійсно існує, і саме їй присвячено цю книжку. У ній розповідається про те, де було створено машини-рекордсмени, дана їм коротка характеристика з яскравими ілюстраціями.  

Дмитро Турбаніст «Світ навколо нас. Залізнича техніка»

Цю книжку створено для того, щоб розширити уявлення читачів про залізничну техніку. У ній ідеться про потяги, що перевозять пасажирів і вантажі, а також розповідається про колійні машини, які застосовують для укладання та обслуговування залізничного полотна. Опис їхніх видів і принципу дії проілюстровано яскравими фотографіями. Вони не тільки допомагають сприймати інформацію, а й роблять знайомство з нею більш захопливим та цікавим.

Дмитро Турбаніст «Світ навколо нас. Космічна техніка»

Менш ніж за століття людство спромоглося зробити потужний ривок у створенні техніки, призначеної для вивчення Всесвіту. Книжка розповідає про найперші штучні супутники й ракети-носії, сучасні планетоходи, астрономічні обсерваторії, орбітальні та міжпланетні станції. Добірка яскравих ілюстрацій дозволить читачеві побачити ті апарати, що вже здійснили космічну подорож, і скласти уявлення про ті, що тільки мають у неї вирушити

Дмитро Турбаніст «Світ навколо нас. Залізнича техніка»

Хто насправді відкрив Америку та чи дійсно Менделєєв побачив таблицю хімічних елементів уві сні? Кому ми завдячуємо зникненням епідемій чуми й віспи та як учені дізналися про існування таємничих невидимих променів? Відповіді на ці та інші запитання, пов’язані з найвидатнішими відкриттями в історії людства, ви знайдете на сторінках цієї книжки.

Дмитро Турбаніст «Світ навколо нас. Найвизначніші винаходи»

Хто винайшов папір? Коли з'явилося перше колесо? Де виникла писемність? На всі ці та інші запитання ви знайдете відповіді в цій книжці. Кожен її розділ присвячено одному з видатних винаходів, що назавжди змінили життя людства. Яскраві ілюстрації допоможуть поринути у світ дивовижних відкриттів.

Дмитро Турбаніст «Світ навколо нас. Спортивні автомобілі»

Це видання стане справжньою знахідкою для юних читачів, які цікавляться спортивними авто. Адже на його сторінках зібрано інформацію про найшвидші й найпотужніші автомобілі: гіперкари, суперкари та спорткари. З розміщених у книжці описів ви дізнаєтеся про технічні характеристики й особливості конструкції «залізних коней», а завдяки яскравим фотоілюстраціям зможете оцінити їхній унікальний дизайн.

Дмитро Турбаніст «Світ навколо нас. Танки та бойові броньовані машини»

Ця книжка стане справжньою знахідкою для тих, хто цікавиться бронетанковою технікою — як сучасною, так і тією, що випускалася у ХХ ст. Тут представлено численні моделі танків і бойових броньованих машин, які вироблялися в різних країнах світу, указано їхні основні технічні характеристики й особливості конструкції.

Татуся Бо «Пригоди Крутелика, або Звідки приїхав перший велосипед»

Книжка Татусі Бо — це весела й пізнавальна мандрівка, з якої малюки дізнаються всі таємниці велосипедів: звідки вони з’явилися, які бувають, що за секретний механізм спричинює їх рух і навіть те, який вигляд вони мали понад сто років тому. Разом із Мишком і велосипедиком Крутеликом діти запам’ятають правила руху й заходи безпеки, яких треба дотримуватись повсякчас, і неодмінно забажають здійснити власну велоподорож.

Шеннон Гант «Інженіально! Інженерія в дії»

Книга познайомить юних читачів з основними етапами інженерного проєктування і на прикладі дев’яти історій з реального життя доведе, наскільки геніальними можуть бути інженери та їхні винаходи. З’ясуйте, як крок за кроком люди, здатні розв’язати будь-яку проблему, створюють надшвидкий велосипед, усувають затори на дорозі й навіть створюють штучну шкіру.

Петро Яценко «Сила пари. Історія парових двигунів»

Паровий двигун — надважливий винахід в історії людства. Він замінив людську робочу силу та пришвидшив темп життя. Сила пари стала одним із чинників промислової революції ХІХ століття, що змінила й суспільний лад. Наприклад, сприяла розпаду імперій і скасуванню кріпацтва. Автор пропонує зануритися в ту добу та простежити розвиток парових технологій у світі та Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар