пʼятницю, 23 грудня 2022 р.

Новинки-цікавинки

 


Любі читайлики!

До нашої книгозбірні надійшли нові книжки від Українського інституту книги. Пропонуємо вам познайомитися з ними. Сподіваємося, що новинки не залишать байдужими жодного з вас.

Андреас Х. Шмахтл «Сньофрід із Лугової долини. Неймовірна історія порятунку Північляндії»

Найбільше сньофріди люблять спокій. А коли посеред ночі до одного з них навідуються троє гномів, стає зрозуміло: добра не жди. Викрадено принцесу Ґуніллу – і Сньофрід «саме той», хто зможе її порятувати. Йому доведеться вирушити у тривалу мандрівку, разом із вірними друзями здолати страшні небезпеки та прогнати з Північляндії поганючих тролів! Тож не встиг Сньофрід й оком змигнути, як його неймовірні пригоди почалися…

Нора Майорош «Мисливці за планетами»

Одного разу досить незвичайне оголошення в газеті змінило життя друзів назавжди. Вони твердо вирішили підкорити космос, тож з-поміж безлічі дорослих саме їм, дітям, вдалося успішно виконати тестове завдання. Четверо друзів стають справжніми мисливцями за планетами, оскільки їхнє завдання — знайти планету, придатну для життя. Що чекає на них у космосі? Чи пройдуть вони перевірку на дружбу в таких незвичних умовах? Чи виконають місію? І взагалі, чи повернуться додому?..

Марін Трошанов «Робот Чапек на планеті з трьома сонцями»

Робот Чапек покаже дивну планету з трьома сонцями, де живуть триногі ворони та трубодзьобий хвостатий індикодактиль. Разом з ними ви потарабаните на барабані, виготовленому зі шкіри тупоголового броненосця з ряботинням, відкриєте позаземну бібліотеку, будете боротися із триголовою Химерою та шукати джина у пустелі.

Селвін Фіппс «Легенди про єдинорогів»

Книга складається з восьми історій про єдинорогів та їх зустрічі з людьми. За легендою, цю книгу склав Селвін Фіппс, директор товариства «Магічний єдиноріг». Подробиці кожного конкретного випадку він по крихті збирав в архівах  центрального офісу в Лондоні — зі старезних щоденників, польових звітів, газетних вирізок і записів легенд, що передавались усно з 1577 року з покоління в покоління. До кожної легенди додаються короткі досьє, у якому є вид єдинорога, а також інформація про поважного члена товариства чи легендарну особу, яка натрапила на це магічне створіння.

Марк Янссен «Острів»

Батько, донька та їхній собака зазнали аварії на кораблі. Вони опинилися посеред безкрайнього океану на маленькому острові, що насправді був зовсім не таким, яким здавався на перший погляд! Він захищав трьох своїх гостей від вітру і холоду, від хвиль і всіляких небезпек та занурював їх у дивовижні світи – зі звуками, яких вони ніколи не чули, ароматами, що розбурхували розум, і кольорами, про існування яких вони навіть не здогадувались… Так було, аж допоки їх не врятували, - саме тоді з’ясувалося, що Острів насправді не залишився без уваги.

Рііна Каарла, Самі Каарла «Агенти домашніх тварин. Вистежити злодія»

Кеті-Е — жвава дівчинка, що любить тварин, електроніку та програмування. Ті-бот — летючий робот, якого створила Кеті-Е. Вони — агенти домашніх тварин, і їхня місія — розв’язувати проблеми домашніх улюбленців. В книзі Кеті-Е отримує повідомлення про дивні події, які відбуваються в окрузі: у мешканців квартир по сусідству одна за одною зникають речі. Кмітливі друзі розпочинають розслідування, яке для всіх обертається несподіванкою!

Якоб Мартін Стрід «Неймовірна історія про велет-грушку»

Одного разу сонячним днем друзі Мітчо і Себастіан отримують лист від зниклого бургомістра свого маленького, але дуже симпатичного Міста Сонця. А разом з листом — загадкове зернятко, з якого за ніч виростає... велетенська грушка! Всередині груші вмістилися слоненя, кошеня та людина, що пливуть собі по морю, наче справжнім кораблем. Сюжет книги не схожий на жодну іншу книгу. Дивні винаходи, пірати, привиди, дракон, таємний острів та ще багато цікавого, про що й не здогадаєшся, поки не прочитаєш її до кінця.

П'єр Кюлліфор (Пейо) «Комікс Смурфи. Учень чарівника»

Вміти чаклувати - це так захоплююче! Правда, для цього треба вчитися, а це довго і нудно. Чи не простіше підглянути якесь заклинання в магічній книзі Папи Смурфа? Однак Папа Смурф добре охороняє свої таємниці. Тоді Смурфик, який хоче стати чарівником, вирішує вкрасти заклинання з магічної книги злого чаклуна Гаргамеля! І йому таки вдається змусити ці чари подіяти. Ось тільки їх наслідки зовсім не такі, як він сподівався!

Немає коментарів:

Дописати коментар