середу, 14 грудня 2022 р.

День нової книги "Вернісаж книжкових новинок"

Центральна бібліотека для дітей долучається до Національного тижня читаннящорічної акції, яку Український інститут книги проводить з метою привернути увагу до українських книжок, наявних у бібліотечних фондах України, популяризувати читання як життєву практику серед українців та посприяти розвитку популярної літератури українською мовою.

Нові книги у бібліотеці – це завжди маленьке свято, на якому панує її величність Книга. Скільки невідомого та цікавого приховує вона під своєю обкладинкою!

«Вернісаж книжкових новинок» під такою назвою 14 грудня пройшов День нової книги у центральній бібліотеці для дітей.

Книгозбірня  отримала найцінніший дарунок від Українського інституту книги в рамках державної програми «Українська книга». 439 новеньких видань потрапили до нашої книгозбірні. Видання різні за жанром, тут і класика, і новинки українських авторів, зарубіжні трилери для дітей та підлітків, світові бестселери, енциклопедії, фантастика, історичні романи. Нові видання мають чудову поліграфію та сучасне дизайнерське оформлення.

            Протягом дня відвідувачі знайомились з книжковими новинками, що розташувалися на виставках «Читайте новинки», «Мандруємо у світ книги» «Новинки з усього світу», «Справжні перлинки-книжкові новинки».


           
В рамках дня проведено огляди літератури «Знайомтесь, я – новинка», «Для маленьких вундеркіндів», «Книга збирає друзів», хвилинки інформаційних повідомлень «Класні історії для дівчаток», «Чарівний світ казок», «Міні – енциклопедія». Мандруючи цікавим книжковим світом, діти відповідали на запитання вікторини «Сучасні імена в український прозі».

Насиченим та цікавим видався День нової книги в бібліотеці.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар