понеділок, 26 грудня 2022 р.

Давайте знайомитись: Селена Бласко

 Селена Бласко (Serena Blasco) – сучасна французька художниця-акварелістка, коміксистка, ілюстраторка книжок для дітей.

      Авторка популярної серії мальописів про детективні пригоди Еноли Голмс, створених на ґрунті однойменного циклу оповідань відомої американської письменниці Ненсі Спрінгер.

      Вивчала декоративне-ужиткове мистецтво у Художній школі Екс-ан-Прованс, Франція. Вдосконалювала майстерність під час стажування у Студії графічного дизайну Gottferdom. Працювала над розробкою ілюстрацій до інтерактивної літератури для видавництва мальописів ditions Soleil та зокрема проекту SnoopBook.

      У 2014 році вийшла друком дебютна книга коміксів для дівчат Lili Chantilly. З 2015 року художниця працює над створенням циклу коміксів для шанувальників детективного жанру та зокрема персонажів шеститомного циклу творів письменниці Спрінгер. Наразі українською мовою опубліковано три книги з цього циклу, що вийшли друком 2020 року у видавництві «Ранок». 


Бласко С. Справу веде Енола Голмс. Подвійне зникнення. Книга 1 / Серена Бласко. –Х. : Ранок, 2020. – 64 с.

Енола Голмс, молодша сестра відомого детектива Шерлока Голмса, до 14 років мешкає в заміському будинку разом із мамою. Але саме в день народження дівчини її мати загадково зникає. Тож брати вирішують віддати сестру до школи-інтернату… Свавільна Енола тікає до Лондона, щоб розшукати мати. Однак натрапляє на загадкову справу викрадення молодого маркіза й одразу ж береться за розслідування. Що чекає на юну дівчину у великому небезпечному місті та чи вдасться їй досягти успіху в новому незалежному житті?

Бласко С. Справу веде Енола Голмс. Справа Леді Алістер. Книга 2 / Серена Бласко. –Х. : Ранок, 2020. – 64 с.

Опинившись сама в Лондоні, молодша сестра Шерлока Голмса Енола живе потайним життям, має декілька маскувань і веде самостійні розслідування. Відтоді як її мати зникла, дівчина також полишає дім, не бажаючи, щоб брати знайшли її. Якось, маскуючись секретаркою доктора Рагостена, Енола приймає доктора Ватсона. Він повідомив про те, що Шерлок Голмс безнадійно шукає свою сестру, а також про зникнення однієї молодої особи, яке Шерлок не береться розслідувати. Чи вдасться Енолі розкрити цю справу та водночас не потрапити на очі братові?

Бласко С. Справу веде Енола Голмс. Таємниця білих маків. Книга 3/ Серена Бласко. –Х. : Ранок, 2020. – 64 с.

Доктор Ватсон зник! Оце так розслідування для Еноли Голмс! Вона вигадує нове маскування: перетворюється на справжню леді — й у такому вигляді вирушає до місіс Ватсон. Там дівчина помічає дивний букет. Енола, яка знається на мові квітів, одразу ж зрозуміла, що букет надіслав зловмисник, до того ж, можливо, божевільний… Куди тепер занесе юну детективку незвичайне розслідування, читайте в книзі «Таємниця білих маків».

 

Немає коментарів:

Дописати коментар