понеділок, 12 грудня 2022 р.

Новинки-цікавинки для малят

 


Майкл Морпурго «Сніговик»

У книзі «Сніговик» розповідається про маленького хлопчика Джеймса, який живе на фермі зі своєю родиною. Він дуже бажає побачити сніг на Різдво, і його мрія здійснюється. Джеймс ліпить найкращого в світі сніговика з очима-вуглинками, у старому капелюсі та у зв’язаному бабусею шарфі. І стається щось неймовірне – сніговик оживає! З цього й починаються захопливі пригоди двох друзів: хлопчика й сніговика.

Джилл Барклем «Ожиновий живопліт. Зимова історія»

Історія розповідає про милих мишок, які живуть за Ожиновим живоплотом. Вони люблять зиму, тому влаштовують сніговий бал. Але щоб він пройшов пишно, потрібно збудувати красивий Крижаний зал.

Юрій Нікітінський «Дивні пригоди (не)дивної вчительки»

До книжки про пригоди незвичайної вчительки увійшло майже 100 невеличких історій, які веселять, дивують, захоплюють та спонукають замислитися. Оповідання, схожі на анекдоти зі шкільного життя, приохочують молодших школярів до читання, підліткам нагадують, що школа — це не лише нудні уроки, а дорослим дають можливість повернутися в золоті часи дитинства.

Юрій Нікітінський «Дивні пригоди (не)дивної вчительки»

Скелястий Світ Вічного Літа населяють мудрі змії та дракони, які подолали заздрість і живуть у гармонії та злагоді, кожен має своє призначення й шанує закон. Однак несподівано цей чарівний Світ спіткало лихо: у Райському саду захворіли жар-птиці й вертоград із молодильними яблуками занедужав. Про це дізнаються друзі — юні Мотузочка й трьохголовий змій, якого всі називають Халепником за бешкетний норов. І строката компанія рушає у світ людей, щоб дізнатися правду й завадити непоправній катастрофі. Читачі зануряться у плетиво незвичайних пригод й навчаться цінувати дружбу. І ще переконаються в істинності заповідей Скелястого Світу, особливо в тому, що любов і повага до матінки Землі — понад усе.

Сергій Свириденко «Королівське пограбування»

Принцеса Нікусяка, гуляючи в королівському саду, випадково наступила на ногу стоніжці. Розлючена стоніжка вимагає за це «сто тисяч мільйонів» компенсації. Але грошей у королівстві катма, а легковажний король ліпить із боргового листа паперовий літачок і запускає його у вікно палацу. І тоді стоніжки захоплюють у полон принца й двох принцес — і починається весела катавасія! Смішнюча, аж реготнюча повість-казка Сергія Свириденка «Королівське пограбування» сподобається як дівчаткам, так і хлопчикам.

Олександра Орлова «Нечуй невмирущий»

Літо Остап проводить із бабусею на дачі. Там у нього є все, що робить канікули ідеальними: прикольна Ба, веселі вихідні з татом, найкращий друг Лесь і постійні пригоди. А якось до двору прибивається кіт. Остап прозиває його Нечуєм — за вперте прагнення не чути інших. Дізнавшись від бабусі, що коти мають дев’ять життів, хлопчик вирішує пильнувати за життями Нечуя, щоб перевірити цю теорію.

Немає коментарів:

Дописати коментар