вівторок, 13 грудня 2022 р.

Миколай на землю сходить і дива усюди творить

День Святого Миколая є особливо бажаним дитячим святом, яке приносить відчуття передноворічної атмосфери, всілякі приємні сюрпризи та вчить нас бути щедрими, милосердними та творити добро.

Історія цього свята має дуже давню, цікаву історію… Усе життя єпископа Миколая – нескінченна низка благодіянь і чудес. Він допомагав усім християнам та багатьох людей зцілив: сліпим повернув зір, кульгавим – нормальну ходу, німим – мову. Багатьох у злиднях збагатив, голодним їжу подавав, кожному при будь-якій нужді був помічником і заступником, швидко з’являвся там, де був потрібний. Таку святкову історію розповідала читачам бібліотекарка Ірина Вернидуб під час народознавчої години  «Миколай на землю сходить і дива усюди творить».

         Пані Ірина познайомила  дітей з історією виникнення свята, народними прикметами та традиціями, пов’язаними з цим днем, провела вікторину «Хто такий Святий Миколай».



 

Маленькі читайлики Емма Семененко та Ростислав Вернидуб  прочитали поетичні рядки Марії Підгірянки «Святий Миколаю, прийди до нас з раю»  та Віри Паронової «Миколай до нас спішить».


На тлі трагічних подій, що тривають в Україні через повномасштабну війну, розв’язану РФ, ще більше хочеться вірити в диво. Вірити в добро і справедливість, вірити в Янгола-охоронця і Святого Миколая, який для нас українців служить, покровителем та благодійником дитячих мрій. Вірити в те, що неодмінно закінчиться війна, і кожен із наших воїнів повернеться додому, до своїх дітей живий і здоровий… Адже, Святий Миколай здійснює всі щирі бажання!

Діти залюбки писали листи Святому Миколаю, взявши  участь в акції «Чарівна скринька. Напиши листа Святому Миколаю та привітай воїна ЗСУ!». Це послання Янголів…Кожна дитина в своєму рукописному творінні  висловила бажання, що прагне жити в мирі, спокої, в достатку, у люблячій сім’ї зі своїми рідними, близькими людьми, а також розповіла  про свої мрії. Читаючи ці листи, ми,  дорослі, відчули сильні внутрішні емоції, переживання та душевну тривогу малечі й підлітків.





 
Наприкінці заходу працівники книгозбірні побажали користувачам та їхнім родинам  миру, міцного здоров’я,  веселих свят та щастя.


 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар