четвер, 22 грудня 2022 р.

Вам, малюки, на всі смаки

 


Любі читайлики!

Пропонуємо вам книги сучасних українських письменників, які допоможуть вам знайти нових друзів і помандрувати у незвідані світи.

Павло Беренсєвич «Династія Криворучків»

Щодня винахідники всього світу працюють для того, щоб новим поколінням «криворучків» було що ламати. Смартфони, планшети, ноутбуки — знахідка для вправних рученят сьогоднішніх маленьких псувачів. А що і як псували наші батьки, дідусі, прабабці та прадіди? Що винайдуть для наступних «криворучків» науковці та конструктори? Отже, якщо вам уже траплялося щось поламати, розтрощити, роздерти, викривити, порізати, понівечити, втопити, потоптати, розірвати, продірявити, спалити, розібрати або десь щось накалякати — ця книжка саме для вас!

Галіна Вдовиченко «Містельфи»

У середмісті Львова на дахах живуть крихітні крилаті дівчата і хлопці — містельфи. Це міські ельфи. У кожного з них — своя вежка, своя робота і спільні розваги в повітрі.  Одного дня їхній безтурботності настане кінець. Міські підземелля захоплять щури-мутанти, які загрожуватимуть усьому місту. Захищати себе доведеться не лише людям і містельфам…

Любов Загоровська «Завдання для Бабайка, або Різдвяна плутанина»

На зимові свята повсякчас трапляються дива, але такого світ іще не бачив! Спочатку святий Миколай не приніс ані подарунків, ані різок дітям з українського містечка, а потім і Санта в Америці все переплутав. Саме час братися за розслідування: хто підлаштував такі капості та чому вони сягнули одразу двох континентів? Разом із героями цієї дотепної різдвяної казки юні читачі шукатимуть таємничого капосника, дізнаються, чому варто вивчати іноземні мови і як за допомогою дружби можна подолати будь-які перешкоди.

Олег Чаклун «Принцеса-блоґерка»

Валерія — щонайсправжнісінька принцеса. Вона дочка короля й королеви, мешкає в замку і веде світське життя. Та водночас Валерія — щонайсправжнісінька блоґерка, яка не лише задумує різноманітні пустощі й капості, не лише втілює задумане в життя, а й розповідає про це всім у своєму блозі. Як поцупити пиріжки з королівської кухні, доки вони ще гарячі, а отже, найсмачніші? Як перехитрити лакея, обвести довкола пальця замкову сторожу, та навіть подружитися зі страшним тролем і перетворити його на помічника в скоєнні пустощів? Усе це й багато інших різноманітних лайфхаків — у цій неймовірно веселій книжці.

 

Валентина Кохан «Країна неслухняних дітей»

Після сварки з батьками Данилка засмоктало в портал, що відкрився прямісінько в його кімнаті. І вже за мить хлопчик приземлився на якесь зарозуміле дівчисько, яке назвало себе Катрусею. Дивно? Можливо. От тільки Данилкові нема, коли про це думати. Адже його перенесло в дивовижний світ, де можна досхочу кататися на атракціонах та їсти солодощі, де немає дорослих та їхніх дурнуватих правил…З книги ви дізнаєтесь про пригоди, які чекають на дітей у цьому незвичному місці, та про те, хто й навіщо всіх тут зібрав.

Кузько Кузякін «Другоасики з 2-А»

Збірка дотепних історій про незвичайне життя звичайнісіньких другокласників. Герої цієї книжки сваряться, шукають порозуміння з однолітками, вигадують дивовижні історії та щиро вірять у драконів та домозавра, який може поцупити домашнє завдання. Разом із гуртом другоасиків та їхньою вчителькою ви дізнаєтесь, як правильно ділити цукерки і чому помилки теж бувають чудовезними, що робити, якщо під час екскурсії зламався автобус, а також про те, які чудовиська ховаються у книжках.

Юлія Ілюха «Космокоти. Марсіанські хроніки Мурка Мняуска»

День, коли пухнастий котик Мурко побачив по телевізору відомого винахідника Ілона Маска, перевернув життя звичайного домашнього улюбленця догори дриґом. Відтепер він доброволець Мурко Мняуск, і його найбільша мрія — полетіти на Марс! Чи вдасться Муркові зустрітися з Ілоном Маском, щоб стати першим у світі котиком-марсонавтом, та чи відкриє йому свою головну таємницю червона планета?

Мія Марченко «Майка Паливода обирає професію»

Книжка стане справжнім вхідним квитком до кумедних ситуацій, цікавих пригод і неймовірних вражень у житті непосидючої дівчинки Майки. Історія викличе бурю приємних яскравих емоцій, які плекатимуть у дитини ніжну любов до читання.

Лариса Погребняк «Еврика! Я знаю, що робити»

Непосидючі брат з сестрою нерідко потрапляють у халепу навіть у власній домівці – чи то через вроджену допитливість, чи то через надмірну самостійність. Інколи життєві історії мають серйозні наслідки, інколи закінчуються кумедно. А Марко і Янка на власному досвіді переконуються, чим можуть обернутися неуважність та легковажність і що робити, коли небезпека поряд.

Немає коментарів:

Дописати коментар