четвер, 1 жовтня 2015 р.

2 жовтня - Всесвітній день посмішки



Всесвітній день посмішки 
з'явився під кінець XX століття, в 1999 році. Тоді відбулося перше офіційне святкування. Передумовою ж виникнення Всесвітнього дня посмішки стала розробка художника Харві Болла. Цей талановитий, креативний чоловік, мешканець США в 1963 році створив всім відомий сьогодні смайл, яким так люблять прикрашати свої повідомлення та пости користувачі Інтернету

Творець смайла постарався для замовника - страхової фірми «State Mutual Life Assurance Company of America», поручившей Харві Боллу завдання придумати яскравий логотип установи, западаючий в пам'ять і душу. Простий до нестями символ здобув популярність серед клієнтів замовника. Та й керівництво фірми закохалося  в усміхнену пику з першого погляду, тому художнику був негайно виплачений гонорар. Невеликі гроші - всього 45 $, але Харві і не потребував більше, так як не страждав від надмірної жадібності.

 Власне, Харві Боллу належить і сама ідея створення Всесвітнього дня посмішки. Пізніше ця дата була перенесена на першу п'ятницю другого осіннього місяця. Художник вважав, що цей день має бути присвячений гарному настрою.


Немає коментарів:

Дописати коментар