середу, 21 жовтня 2015 р.

Література для дітей сучасних українських письменників



Продовжуємо знайомитись з дитячою літературою сучасних українських письменників. Цього разу ми пропонуємо твори  Андрія Бачинського, Дзвінки Матіяш, Ольги Русіної, Володимира Рутківського, Оксани Сайко.
 
Бачинський А. Детективи в Артеку, або команда скарбошукачів / Андрій Бачинський. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2015. – 192 с.
Герої повісті – тендітна юна скрипалька Оленка та її друзі – Антон, Сашко і Сергій під час відпочинку у таборі на березі Чорного моря ­випадково дізнаються про таємницю захованих неподалік коштовностей славнозвісної Міледі, героїні роману про трьох мушкетерів. Уночі друзі таємно вирушають на пошуки скарбу, але потрапляють у вир захоплюючих пригод. Їм доведеться здійснити небезпечну подорож у печеру контрабандистів, а також вступити у справжній двобій з викрадачами музейних цінностей. Хто переможе в одвічному двобої зла і добра – підступність і ненависть, чи щирість і дружба?..
Матіяш Д. Марта з вулиці Святого Миколая: повість / Дзвінка Матіяш. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2015. – 240 с.
Повість Дзвінки Матіяш «Марта з вулиці Святого Миколая» адресована підліткам. Це історія дорослішання дівчинки, яка мріє стати художницею, становлення її як особистості. Це оповідь про життя її рідних і друзів, про творчість і натхнення, живопис і музику, любов і втрату. І про народження нового життя…

 
Русіна О. Сестричка / Оля Русіна. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2015. – 208 с.
Ой, як непросто буває з молодшою сестрою! Тим більше, коли між сестрами п’ятирічна різниця у віці. А якщо ще й в меншу сестричку Ксеню та її друзів Артема і Марту вселяються капосні бісики витівок, які дорослим навіть не снилися, старша сестра просто змушена сісти і написати про усе це книжку.



Русіна О. Сімейка Майї, або не вчіть папугу розмовляти / Оля Русіна. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2015. – 240 с.
Звісно ж, про сімейку у складі мами, тата-професора, двох дванадцятирічних близнят, п’ятирічної бешкетниці Майї та папуги на ім’я Великий Німий, можна почути безліч веселих історій. Адже кожного дня - від світання до смеркання - з ними стається чимало пригод. Це приправлена м'яким гумором і цікавими витівками історія життя...
Рутківський В. Ганнуся: пригодницька повість / Володимир Рутківський. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2015. – 256 с.
Ця повість для тих, хто не знає, що відро з колодязя можна витягти кішкою, хто не вміє відрізнити курку від квочки чи здає до металобрухту цілий бульдозер – але хто хоче відкривати нові світи, знаходити нових друзів і переконуватися в тому, що дорослих теж можна ставити в куток.
Рутківський В. Ганнуся, у гості до лісовика: пригодницька повість / Володимир Рутківський. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2015. – 240 с.
Ця повість є продовженням повісті «Ганнуся». Третій «А» подорослішав на рік, про те від того життя його не стало нуднішим. Ще б пак – хіба можна всидіти в наметі посеред лісу, коли невідомі злочинці попереджають, щоб ви поводилися тихо і нікуди не висовували свого цікавого носа? Хіба можна відмовитися від знайомства з русалкою Ган чи отримати подарунок від зайця? А ще – відчути вірне плече друга, переконати у своїй правоті невіруючого Хому Назаровича і, звісно, закохатися по самісінькі вуха у прекрасну однокласницю?
Сайко О. Новенька та інші історії / Оксана Сайко. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2015. – 192 с.
13-річним героям оповідань Оксани Сайко доводиться — може, вперше в житті і часто в драматичних ситуаціях — зробити рішучий вибір на користь або добра, або зла. Так вони пізнають людей і пізнають себе. Які методи годяться в боротьбі за перемогу на конкурсі краси? Що робити, коли товариш в біді — бігти за дорослими чи намагатися рятувати самому? Чим «віддячити» не надто доброзичливому учителеві — осудом, а чи співчуттям?..

Немає коментарів:

Дописати коментар