вівторок, 13 жовтня 2015 р.

День захисника України



Цього року 14 жовтня вперше відзначаємо
 День захисника України 
під гаслом «Сила нескорених». Свято припадає у день Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва.



До цих подій працівники центральної бібліотеки для дітей підготували заходи народознавчу мандрівку «Свята Покріванько, покрий мою голівоньку» та козацькі розваги «І оживає дух козацький».

12 жовтня восьмикласники гімназії №1 разом з бібліотекарем Галиною Бондар здійснили екскурс у минуле. З вуст бібліотечного гіда читачі дізналися історію одного з великих православних свят запорізьких козаків – «Козацької Покрови» («Покров Пресвятої Богородиці»), традиції та звичаї його святкування.


Юні мандрівники уважно прослухали бесіду про ікону - образ Пресвятої Покрови, заступниці козаків від ворогів, що супроводжувала й оберігала їх у далекій дорозі; здійснили подорож книжковою виставкою «Покрова – берегиня роду» та виставкою-інсталяцією «Обереги українського народу», а потім дружно розгадували кросворд «Покрова».


13 жовтня п’ятикласники БЗШ №4 стали учасниками інтерактивного заходу - козацьких розваг «І оживає дух козацький». Бібліотекар Інна Кабула запропонувала користувачам відеоподорож на острів Хортицю - славну Запорізьку Січ. Діти ознайомилися з життям і побутом козаків, їх військовим мистецтвом, козацькими клейнодами, культурою та традиціями. 


Весело й гучно пройшов захід. Хлопчики та дівчатка змагалися в різноманітних іграх і конкурсах.  Чого тільки не робили в цей день маленькі козачата!

Виконували стройові вправи, 


змагалися з армрестлінгу,


 малювали своїх бойових друзів. 

Розваги юних козачат: «Стрілецька»,  «Сила», «Вправність», «Колективна скакалка», «Рятівник», вікторина «Козацька кмітливість» довели, що нащадки славних запорожців такі ж розумні, дотепні, кмітливі, спритні та винахідливі. 







Учасники не тільки показали козацьку удаль, а й дізналися багато нового і цікавого про життя та побут козаків. Веселі змагання подарували читачам гарний настрій та бажання читати книги з історії нашого народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар