четвер, 22 жовтня 2015 р.

24 жовтня в календарі: це цікаво знати



Міжнародний день Організації Об’єднаних Націй 
(День ООН)

День Організації Об'єднаних Націй або День ООН - щорічне свято, що відзначається з 1948 року. Дата свята - 24 жовтня. 



Свято було організовано на 2-й сесії Генеральної Асамблеї ООН. 24 жовтня - історична дата. Саме в цей день в 1945 році набув чинності Статут ООН.
Одним з перших документів ООН було прийняття у грудні 1948 року Загальної декларації прав людини. У 1971 році Генеральна Асамблея ООН запропонувала відзначати це свято на міжнародному рівні і проголосити його як державне свято. Багато країн світу підхопили цю ідею, і з тих пір День ООН відзначається по всій планеті, де розуміють важливість цілей та досягнення Організації Об'єднаних Націй.


В даний час в ООН входить 193 держави, кожна також є членом Генеральної Асамблеї ООН. Головними органами ООН є: Генеральна асамблея, Рада Безпеки, Економічна і соціальна рада (ЕКОСОР), Міжнародний суд. Також ООН має ряд власних спеціалізованих установ - міжнародних міжурядових організацій з економічних, соціальних і гуманітарних питань (ЮНЕСКО, ВООЗ, ФАО, МВФ, МОП, ЮНІДО та інші).

У 2015 році ООН відзначатиме своє 70-річчя. У цей день в 60 країнах світу очікується грандіозне шоу. Близько 200 історичних будівель за допомогою особливого освітлення будуть пофарбовані в блакитний колір, які при блакитному освітленні будуть виглядати дуже красиво і незвично.

Немає коментарів:

Дописати коментар