пʼятницю, 1 березня 2024 р.

Зустріч читачів ЦДБ з письменником-краянином Володимиром Дідківським

До Всесвітнього дня письменників, який відзначається щорічно третього березня, працівниці ЦДБ організували та провели зустріч читачів, семикласників гімназії – початкової школи №11, з письменником-краянином Володимиром Дідківським.



 

Відкрила захід завідувачка ЦДБ Олена Корнієнко, вона повела розмову з юними читачами про життєві дороги талановитої людини, творчість якої пронизана любов’ю до України, до рідного краю, щирих та працьовитих людей-земляків, воїнів-захисників рідної землі.

Володимир Дідківський – член Національної спілки письменників України, лавреат обласної літературної премії ім. Г. Косинки та Білоцерківської міської літературно-мистецької премії ім. І. Нечуя-Левицького, талановитий майстер поетичного слова.

Володомир Іванович – учитель за освітою і покликанням, тому діалог з дітьми був щирим і невимушеним. Учні ставили письменникові багато запитань: З якого віку почали писати? Як народжуються ваші вірші? Що сприяло вперше викласти свої геніальні думки на папір? Яка ваша улюблена книга? Який період у житті для вас був найбільш цікавим та захоплюючим?  Прочитайте одну із своїх улюблених поезій….. розкажіть про історію її створення...



 

І Володимир Дідківський читав і читав власні поетичні твори, які пронизані глибоким розумінням філософії життя, призначення людини на Землі. Учні емоційно сприймали поезії автора, що звучать по-сучасному, переплітаються з критичною оцінкою подій, стурбованістю про наше сьогодення, несприйнятливістю людської байдужості, зради, підлості. Не залишила байдужими слухачів і інтимна лірика майстра слова. Коли ж поет перейшов до читання гуморесок, то дитяча аудиторія щоразу вибухала голосним сміхом.


 

А потім підлітки із задоволенням підбирали рими до запропонованих поетичних рядків, відгадували авторські загадки та пообіцяли написати власні вірші до наступної зустрічі з письменником.

Бібліотекарка Тетяна Бєлєнька познайомила школярів з творчим доробком майстра слова, автора понад десяти поетичних збірок, серед яких найвідоміші «Всім по шматочку», «Ярмо», «Дзвін», «Люстрація», «Реформатори», «Аби не гірше», «Став учитель депутатом», що були представлені на виставці «Поетичне слово майстра гумору».


 

Володимир Дідківський  побажав школярам читати кожного дня, бо «у книгах є не лише мудрість, а й безліч взірців для створення себе майбутнього».

На завершення зустрічі гімназисти щиро віддячили гучними оплесками земляку-поету за теплу та пізнавальну зустріч, приємне спілкування й побажали міцного здоров’я, родинного тепла, достатку, довголіття, творчого натхнення і головне - миру.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар