четвер, 7 березня 2024 р.

Пісня гідності і свободи

 


10 березня в Україні відзначається День Державного Гімну. Це свято дуже важливе для всіх українців, особливо сьогодні, коли триває повномасштабна війна, коли бійці ЗСУ воюють за територіальну цілість країни, оскільки воно єднає українців із попередніми поколіннями борців за свободу та незалежність.

З нагоди відзначення Дня Державного Гімну України для читачів, шестикласників гімназії – початкової школи №11, фахівчинями ЦДБ проведена патріотична година «Пісня гідності і свободи».


 

Бібліотекарка Антоніна Даценко познайомила учнів з історією виникнення цієї урочистої пісні, слова якої написав український філософ і поет Павло Чубинський, музику - композитор Михайло Вербицький, надала стислу біографію його авторів та навела маловідомі факти, пов’язані зі створенням віршу, який став із часом Державним гімном України. Були згадані й ті твори, які за своєю тематикою і популярністю могли стати Державним гімном України.


 

Шестикласників зацікавила інтелектуальна гра «Факт чи фейк про Державний Гімн України». Їм було запропоновано 6 фактів про Державний Гімн України та потрібно було визначити, які з них є правдивими (фактами), а які - неправдивими (фейками), після чого до кожного запитання надавалася відповідь та пояснення.

Під час заходу гімназисти розповіли вірші, присвячені музичному символу України, відповіли на запитання ерудит-вікторини «Юні патріоти», розгадали кросворд «Гімн України».




 

Захід завершився спільним виконанням Державного гімну України, співаючи який всі присутні переповнилися  патріотичним  настроєм.

Немає коментарів:

Дописати коментар